00:46:58 13.07.2020
 
Stiri

Mesaj de la NATO pentru R. Moldova, transmis prin intermediul noului Ambasador

Politică 26.04.2016 17:34 Vizualizări1613 Autor: Ziarul National


Mesaj de la NATO pentru R. Moldova, transmis prin intermediul noului Ambasador

Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, afirmă că Alianţa Nord-Atlantică va susține ferm suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova și și-a exprimat recunoştinţa pentru contribuţia importantă a Chișinăului la consolidarea securităţii europene prin detaşarea contingentului militar moldovenesc în cadrul misiunii KFOR din Kosovo.

Mesajul i-a fost transmis noului Ambasador al R. Moldova în Belgia și șef al Misiunii Republicii Moldova la NATO, Iurie Reniță, care i-a prezentat, ieri, 25 aprilie, scrisorile de cabinet Secretarului General al NATO la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles.

Şeful Misiunii Republicii Moldova la NATO a reconfirmat disponibilitatea autorităţilor de la Chişinău de a beneficia de experienţa și expertiza NATO în procesul de reformare şi modernizare a sectorului de securitate şi apărare naţională.

Referindu-se la aspectele securităţii naţionale şi regionale, Ambasadorul Reniţă a menţionat necesitatea reglementării problemei transnistrene în cadrul formatului de negocieri 5+2 cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării noastre și retragerii forţelor militare ruseşti de pe teritoriul Republicii Moldova, precum și a transformării actualei operaţiuni de menţinere a păcii din regiunea transnistreană într-o misiune civilă poliţienească, toate aceste momente contribuind de o manieră efectivă la soluţionarea definitivă şi paşnică a conflictului transnistrean.

Menționăm că proiectele derulate de NATO în R. Moldova se referă la distrugerea pesticidelor şi a minelor antipersonal, securitatea cibernetică şi comunicarea strategică etc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
11.07.2020 10:46 Ziarul National Alecu Reniță // Statalitatea dodonis...

10.07.2020 09:27 Nicolae Negru Nicolae Negru // Gațcaniada sau cum a...

06.07.2020 09:37 Nicolae Negru Nicolae Negru // Deznodământ rapid sa...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md