06:16:56 14.06.2024
Stiri

Membra blocului „Pobeda” Evghenia Guțul se vrea ȘEFĂ pe banii alocați pentru proiectele de dezvoltare regională, dar a fost ținută la ușă. „Statutul îmi permite să fiu șeful Consiliul de Dezvoltare Regională a regiunii UTA Găgăuzia”

Actualitate 24.05.2024 15:36 Vizualizări3188 Autor: ZiarulNational
Membra blocului „Pobeda” Evghenia Guțul se vrea ȘEFĂ pe banii alocați pentru proiectele de dezvoltare regională, dar a fost ținută la ușă. „Statutul îmi permite să fiu șeful Consiliul de Dezvoltare Regională a regiunii UTA Găgăuzia” Captură video


Bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul, unul dintre reprezentanții blocului „Pobeda” lansat de fugarul Ilan Șor, este indignată de faptul că nu a fost lăsată astăzi în incinta Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR), unde a fost constituită o nouă componență a Consiliul de Dezvoltare Regională a regiunii UTA Găgăuzia.

Deși nu a fost invitată la ședință, Evghenia Guțul a încercat să pătrundă în clădirea Guvernului, unde este sediul MIDR.

„De invitații s-a ocupat MIDR. Înțelegem că a fost indicația directă a lui Andrei Spînu să nu fiu invitată. Eu am tot dreptul să particip la această ședință. Statutul meu de bașcan îmi permite să asist și chiar să fiu președintele Consiliului de Dezvoltare Regională a regiunii UTA Găgăuzia. Desigur că eu voi încerca să intru la acest Consiliu, unde eu trebuie obligatoriu să asist”, a spus Guțul în holul de la parterul clădirii Guvernului.

Pentru că nu se afla în lista invitaților la ședință, aceasta a fost nevoită să plece.

Amintim că la MIDR a fost constituit astăzi Consiliului de Dezvoltare Regională a regiunii UTA Găgăuzia, care va fi condus de primarul orașului Comrat, Serghei Anastasov, și de primarul orașului Vulcănești, Nicolai Posmac, care va deține funcția de vicepreședinte.

Doar în ultimii trei ani regiunea a beneficiat de peste 190 de milioane de lei pentru dezvoltarea infrastructurii.

„În ultimii trei ani, peste 190 de milioane de lei au fost alocați pentru proiectele de dezvoltare regională și locală (Satul European) în raioanele Comrat, Vulcănești și Ceadâr-Lunga. Vom continua să susținem proiectele pentru oamenii din satele și orașele din regiune”, a menționat Andrei Spînu la ședință.


Stiri relevante
Top stiri

României îi pasă
Punct de vedere NAȚIONAL
10.06.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Europenii vor schimb...

08.06.2024 14:24 Ziarul National Nicolae Enciu // 80 de ani de la deba...

07.06.2024 09:22 Nicolae Negru Nicolae Negru // Începe marea curățenie?

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md