09:50:53 27.03.2023
Stiri

Măsură cu impact pozitiv asupra economiei NAȚIONALE. Guvernul facilitează transportul de mărfuri pe teritoriul R. Moldova și Ucrainei, pe cale feroviară, prin eliminarea operațiunilor de control dublu, iar uneori triplu

Actualitate 15.03.2023 12:14 Vizualizări734 Autor: Ziarul National
Măsură cu impact pozitiv asupra economiei NAȚIONALE. Guvernul facilitează transportul de mărfuri pe teritoriul R. Moldova și Ucrainei, pe cale feroviară, prin eliminarea operațiunilor de control dublu, iar uneori triplu


Protocolul modificat al Acordului între R. Moldova și Ucraina cu privire la activitatea transportului feroviar a fost aprobat astăzi de Executiv, în urma încheierii negocierilor moldo-ucrainene privind tranzitul feroviar al mărfurilor pe teritoriul celor două state.

Protocolul prevede eliminarea operațiunilor de control dublu, iar în unele sectoare - triplu al autorităților vamale și de management al frontierei. Astfel, vor fi simplificate procedurile de tranzit feroviar al mărfurilor pe teritoriul Ucrainei, cu destinația R. Moldova și România, și pe teritoriul R. Moldova, cu destinația Ucraina și România, fapt ce va permite sporirea volumului de mărfuri transportate pe cale ferată.

Totodată, vor fi modificate lanțurile logistice, prin redirecționarea transportului de mărfuri de pe segmentul rutier pe cel feroviar. În rezultat, va fi diminuată sarcina pe drumurile rutiere naționale, ceea ce va duce la majorarea volumelor de mărfuri aflate în tranzit pe teritoriul R. Moldova și va avea un impact pozitiv asupra economiei naționale.

„Proiectul intervine cu modificări privind eliminarea controlului autorităților vamale și de frontieră ale Ucrainei la stația Reni. Aceasta va permite micșorarea timpului de transport al mărfurilor din/în complexul portuar Giurgiulești sau România și vor avea impact pozitiv asupra costului final al bunurilor exportate/importate de beneficiari din R. Moldova, reducând cheltuielile pentru transport”, a menționat ministra Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
27.03.2023 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // Reunirea sincronă, „...

24.03.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // „Xi în tranșee cu Pu...

22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md