02:32:40 18.11.2018
 
Stiri

Maia Sandu, vizită la Washington: „Am enumerat multiplele regrese democratice din țara noastră”

Alegeri 2018 05.09.2018 10:38 Vizualizări901 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, vizită la Washington: „Am enumerat multiplele regrese democratice din țara noastră”

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, se află la Washington, unde a vorbit despre „derapajele antidemocratice ale guvernării de la Chișinău”.

Maia Sandu spune că în cadrul întâlnirii avute cu Wess Mitchell, adjunct al Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, oficialul american a încurajat-o să continue lupta pentru democrație și stat de drept.

„I-am împărtășit înaltului oficial american îngrijorările noastre privind derapajele antidemocratice ale guvernării de la Chișinău. Am explicat în detalii viziunea noastră despre miza proceselor politice din Moldova, despre corupția endemică care sugrumă viitorul acestei țări, precum și despre modul în care oamenii luptă pentru libertate, democrație și un trai demn acasă.Am enumerat multiplele regrese democratice din țara noastră în contextul apropierii alegerilor parlamentare, inclusiv limitarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor la întruniri, libera exprimare, presă și justiție independentă. Am atenționat partenerii noștri asupra celui mai grav abuz - invalidarea unor alegeri democratice de către o justiție subjugată politic. Am exprimat îngrijorarea privind riscurile de securitate din regiune în contextul diferendului transnistrean și al conflictului din Ucraina, subliniind importanța parteneriatului nostru strategic cu Statele Unite ale Americii. Fiind cei mai credibili promotori ai valorilor euro-atlantice, am transmis determinarea noastră de a readuce Republica Moldova pe calea integrării în Uniunea Europeană. Am fost încurajați să continuăm eforturile noastre de a aduce Moldova pe făgașul democrației și bunăstării”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Vizita liderei PAS la Washington a fost organizată cu sprijinul Institutului Republican Internațional, Institutului Național Democratic și al Fundației Konrad Adenauer.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!D. Macari 05.09.2018 11:11

Cu mare interes voi aștapta piruetele lui N. Negru și îndeosebi, a lui P. Bogatu referitor la acestă știre, care este una foarte relevantă fără o a interpreta.

timofei 05.09.2018 11:53

sia ceasta calatorie este achitata de serviciile secrete ruse?

realist 05.09.2018 14:28

Maia ba isi face poze cu americanii, ba cu Kozlovski si Obyazov din agentura rusa... Cine sa-i inteleaga?

Vadim 05.09.2018 15:11

Maia, esti o paiata! Lasa politica, ca nu ai tu coloana vertebrala si nici minte pentru asta!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md