10:59:19 23.08.2019
 
Stiri

Maia Sandu, vizită la Washington: „Am enumerat multiplele regrese democratice din țara noastră”

Alegeri 2018 05.09.2018 10:38 Vizualizări969 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, vizită la Washington: „Am enumerat multiplele regrese democratice din țara noastră”

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, se află la Washington, unde a vorbit despre „derapajele antidemocratice ale guvernării de la Chișinău”.

Maia Sandu spune că în cadrul întâlnirii avute cu Wess Mitchell, adjunct al Secretarului de Stat pentru Afaceri Europene și Eurasiatice, oficialul american a încurajat-o să continue lupta pentru democrație și stat de drept.

„I-am împărtășit înaltului oficial american îngrijorările noastre privind derapajele antidemocratice ale guvernării de la Chișinău. Am explicat în detalii viziunea noastră despre miza proceselor politice din Moldova, despre corupția endemică care sugrumă viitorul acestei țări, precum și despre modul în care oamenii luptă pentru libertate, democrație și un trai demn acasă.

Am enumerat multiplele regrese democratice din țara noastră în contextul apropierii alegerilor parlamentare, inclusiv limitarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor la întruniri, libera exprimare, presă și justiție independentă. Am atenționat partenerii noștri asupra celui mai grav abuz - invalidarea unor alegeri democratice de către o justiție subjugată politic. Am exprimat îngrijorarea privind riscurile de securitate din regiune în contextul diferendului transnistrean și al conflictului din Ucraina, subliniind importanța parteneriatului nostru strategic cu Statele Unite ale Americii. Fiind cei mai credibili promotori ai valorilor euro-atlantice, am transmis determinarea noastră de a readuce Republica Moldova pe calea integrării în Uniunea Europeană. Am fost încurajați să continuăm eforturile noastre de a aduce Moldova pe făgașul democrației și bunăstării”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Vizita liderei PAS la Washington a fost organizată cu sprijinul Institutului Republican Internațional, Institutului Național Democratic și al Fundației Konrad Adenauer.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

D. Macari 05.09.2018 11:11

Cu mare interes voi aștapta piruetele lui N. Negru și îndeosebi, a lui P. Bogatu referitor la acestă știre, care este una foarte relevantă fără o a interpreta.

timofei 05.09.2018 11:53

sia ceasta calatorie este achitata de serviciile secrete ruse?

realist 05.09.2018 14:28

Maia ba isi face poze cu americanii, ba cu Kozlovski si Obyazov din agentura rusa... Cine sa-i inteleaga?

Vadim 05.09.2018 15:11

Maia, esti o paiata! Lasa politica, ca nu ai tu coloana vertebrala si nici minte pentru asta!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.08.2019 09:23 Nicolae Negru Ipocrizie, numele tău e Dodon-Sandu-N...

19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md