03:40:37 05.03.2021
 
Stiri

Maia Sandu între Katiușa-cântec și Katiușa-bombă

Actualitate 10.01.2021 10:39 Vizualizări4705 Autor: Ziarul National
Maia Sandu între Katiușa-cântec și Katiușa-bombă


Trustia, elegii politikoase

Maia Sandu a făcut-o boacănă tare, a dat în bară sănătos, cerând retragerea tancurilor rusești de pe pieptul suveranității și independenței noastre. Are dreptate purtătorul de cuvânt al lui Putin: „A venit Maia Sandu, a devenit președinte și, iată, prima declarație: că trebuie retrase trupele rusești… De parcă în Republica Moldova nu există alte probleme”, a izbucnit, nitam-nisam, Peskov, ca un gheizer din Kamciatka.
Într-adevăr, declarația Maiei Sandu e cel puțin nepoliticoasă, nediplomatică, față de gingașul nostru partener strategic, care este Rusia. Miroase a naționalism, dacă nu chiar a nazism și fascism, ca la bEnderoviștii galițieni. Mai rămânea să-i ceară Patriarhului Kiril să-și retragă ofițerii în sutane și preoții cu epoleți din lumea rusă (russki mir). Să le spui rușilor să renunțe la misiunile de pacificare în lume, inclusiv Republica Molotova, e cum le-ai cere să renunțe la votcă, la mesianism și la ambele Katiușa, cântec și bombe (proiectile reactive).

De altfel, între ele, Katiușa-cântec și Katiușa-bombă, este o legătură intrinsecă, unde se ascunde codul, misterul sufletului rusesc, care îi vrăjește pe tomasmani și șreoderi.

De ce nu ar lua Maia Sandu exemplu de la Dodon și nu s-ar dedica neutralității, statalității, multiculturalității și exportului merelor și roșiilor moldovenești pe piața rusă? De problemele de securitate, apărare, să se ocupe Putin, el are experiența necesară, omologii său georgieni, ucraineni etcetera și viceversa pot confirma acest lucru cu brio.

Acum stau și mă gândesc că Maia Sandu, în loc să-i mulțumească armatei ruse pentru că ne apără pe noi de transnistreni și pe transnistreni de noi, ea o alungă ca pe niște găini, - câș!!! - sugerând că proprietarul „găinilor” ar fi ocupant. Rusia care a eliberat o șesime din uscat să fie ocupant? Sărmanul Putin, cum s-o mai fi tulburat sufletul său de kaghebist sensibil, fragil, cum suferă el din cauza declarației jignitoare a Maiei Sandu! Să fie întâmplător faptul că succesoarea lui Dodon i-a spus armatei ruse să se care acasă, după ce Merkel l-a ofensat pe pravoslavnicul Putin că și-ar stropi cetățenii cu Noviciok în loc de agheasmă?

Al vostru hekinahdegul, nardac, Ion Buraga
Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Ion Vrancea 10.01.2021 11:20

Domnule autor tu ai ceva mindrie in tine? Ajunge sa-i pupi in cur pe rusi vezi exemplu Armeniei, desteptativa noi trebuim aparati de contrabanda transnistriana shi de "prostituti",vasali,pupincuristi etc

Paralelle 10.01.2021 12:58

B-b-b...cind Kremlinul riposteaza Maiei Sandu,ca ar exista alte probleme mai importante de rezolvat,decit problema retragerii armatei ruse de ocupatie din Transnistria, cad intr-o profunda reflectie si ma intreb:De ce in 30 de ani de Independenta, toti cei care s-au succedat la putere in Moldova n-au insistat in permaneneta de la tibuna ONU etc.s-i sugereze Kremlinuli sa-si investeasca banii in PROBLEMELE lor de SARACIE,ca au destula, sa-si construiasca "un drum al matasii", un Landromat nu prin zone sarace ca Moldova,dar prin Siberia,Kamciatca...ca sa dezlolte economia Rusiei la fel ca cea a Chinei,de exemplu ?...In concluzie,daca e sa parafrazez vorbele unui cintec popular, "Unde-i curajul? Dati-mi curajul... vreau sa va vorbesc".

V 10.01.2021 14:23

Buraga, ai vrut sa faci un pamflet pe seama rusilor, dar cam nu ai gasit cuvintele potrivite de data asta, ceea ce te face sa fii cam prost ))

anthony 10.01.2021 16:48

NU PROST CI TRADATOR,linge cur,mai inscurt un bulangiu ce ar trada si Mama si tara

Garfield 11.01.2021 11:05

Complicata treaba asta cu sarcasmul si ironia pentru unii

Vlad 12.01.2021 00:42

Excelent Maestre, nu ati spus nimic nou,doar realitatea exact la timpul potrivit.Sa traiti!

negura 12.01.2021 09:37

D-le BURAGA, purul adevar grăituai.Sunt de acord cu opinia dumitale.

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.03.2021 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce tac ambasadorii

26.02.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să așteptăm primăvar...

23.02.2021 08:19 Ziarul National APELUL lui Alecu Reniță pentru Maia S...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce credeți că trebuie să facă președintele Maia Sandu în continuare, după ce Curtea Constituțională i-a anulat decretul de nominalizare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md