16:19:03 21.02.2024
Stiri

MAIA lucrează la un nou mecanism de subvenționare pentru crescătorii de bovine din R. Moldova: „Subvenții per kilogram de lapte livrat în baza facturilor și per cap de junincă”

Actualitate 24.01.2023 11:21 Vizualizări1194 Autor: Ziarul National
MAIA lucrează la un nou mecanism de subvenționare pentru crescătorii de bovine din R. Moldova: „Subvenții per kilogram de lapte livrat în baza facturilor și per cap de junincă”


Crescătorii din R. Moldova întâmpină dificultăți la procurarea resurselor energetice, furajelor și la negocierea prețului între furnizorii și procesatorii de lapte, iar problemele i-au fost aduse astăzi la cunoștință ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Ministrul Bolea i-a informat pe producătorii de lapte că instituția pe care o conduce lucrează la un nou mecanism de subvenționare a domeniului.

„Noul mecanism va prevedea oferirea subvențiilor per kilogramul de lapte livrat în baza facturilor și per cap de junincă până la prima fătare. Cunoaștem provocările cu care se confruntă sectorul zootehnic, generate de seceta din anul 2022 și creșterea prețurilor la input-uri și utilități. Din acest motiv, un sprijin financiar suplimentar va fi oferit de Banca Mondială, prin care 25 de milioane de dolari SUA vor fi investite în sectorul zootehnic, în scopul sporirii eficienței și competitivității fermelor”, a declarat ministrul Bolea în cadrul Consiliului consultativ pe filiera bovine.La fel, oficialul a menționat că în anul curent vor fi plafonate activitățile gospodăriilor țărănești, după modelul aplicat exploatațiilor non-profesionale, precum și va fi modificat sistemul de impozitare a acestora.

„Activitățile economice trebuie legalizate, iar noi avem scopul de a facilita acest proces prin îmbunătățirea și ajustarea politicilor”, a mai declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

12.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Relații paradoxale, ...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md