14:00:56 06.02.2023
Stiri

MAIA lucrează la un nou mecanism de subvenționare pentru crescătorii de bovine din R. Moldova: „Subvenții per kilogram de lapte livrat în baza facturilor și per cap de junincă”

Actualitate 24.01.2023 11:21 Vizualizări811 Autor: Ziarul National
MAIA lucrează la un nou mecanism de subvenționare pentru crescătorii de bovine din R. Moldova: „Subvenții per kilogram de lapte livrat în baza facturilor și per cap de junincă”


Crescătorii din R. Moldova întâmpină dificultăți la procurarea resurselor energetice, furajelor și la negocierea prețului între furnizorii și procesatorii de lapte, iar problemele i-au fost aduse astăzi la cunoștință ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Ministrul Bolea i-a informat pe producătorii de lapte că instituția pe care o conduce lucrează la un nou mecanism de subvenționare a domeniului.

„Noul mecanism va prevedea oferirea subvențiilor per kilogramul de lapte livrat în baza facturilor și per cap de junincă până la prima fătare. Cunoaștem provocările cu care se confruntă sectorul zootehnic, generate de seceta din anul 2022 și creșterea prețurilor la input-uri și utilități. Din acest motiv, un sprijin financiar suplimentar va fi oferit de Banca Mondială, prin care 25 de milioane de dolari SUA vor fi investite în sectorul zootehnic, în scopul sporirii eficienței și competitivității fermelor”, a declarat ministrul Bolea în cadrul Consiliului consultativ pe filiera bovine.La fel, oficialul a menționat că în anul curent vor fi plafonate activitățile gospodăriilor țărănești, după modelul aplicat exploatațiilor non-profesionale, precum și va fi modificat sistemul de impozitare a acestora.

„Activitățile economice trebuie legalizate, iar noi avem scopul de a facilita acest proces prin îmbunătățirea și ajustarea politicilor”, a mai declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
06.02.2023 11:28 Ziarul National Analiză de la București, despre șanse...

06.02.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ce-i de făcut?

03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md