22:28:40 21.01.2018
Stiri

Mai mulți producători de fructe din R. Moldova s-au dus să convingă la Moscova că merele, prunele și strugurii noștri merită să ajungă pe piețele din Rusia și din alte state

Economie 11.09.2017 12:00 Vizualizări1479 Autor: Ziarul National
Mai mulți producători de fructe din R. Moldova s-au dus să convingă la Moscova că merele, prunele și strugurii noștri merită să ajungă pe piețele din Rusia și din alte state
Poză simbol

Un grup de 14 producători, exportatori și pocesatori de fructe din R. Moldova participă, în perioada 11-14 septembrie curent, la expoziția internațională de produse alimentare „WordFood Moscow”.

La expoziția din acest an, producătorii din Republica Moldova propun cumpărătorilor de pe piața CSI și Asiei Centrale o gamă largă de produse, cum ar fi mere, prune, pere, piersici, struguri, fructe uscate, conserve și, în premieră, snakuri din mere.

Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct” susține că agricultorii moldoveni vor prezenta în cadrul expoziției, la care participă reprezentanți din peste 65 de țări, fructe gustoase și de calitate, sortate, ambalate și păstrate în cele mai favorabile condiții. Astfel, producătorii agricoli din R. Moldova vor putea să interacționeze cu antreprenori și comercianți din diferite colțuri ale globului, stabilind relații comerciale cu parteneri de pe piețele de Est, Vest sau Asia.

CITIȚI și Rusia a INTERZIS importul a peste 20 de tone de mere moldovenești care au fost transportate până la Kursk

„Producătorii și exportatorii de fructe din Republica Moldova conștientizează cât de necesară este promovarea. Dovadă este numărul mai mare de participanți la stand, în acest an, comparativ cu anii precedenți, respectiv și suprafața mai mare a standului. În acest an avem și o amplasare mai bună, în fața celor circa 30 de mii de vizitatori ai expoziției”, a declarat Vadim Codreanu, director al departamentului marketing în cadrul Asociației „Moldova Fruct”.

Menționăm că membrii „Moldova Fruct” produc împreună 135 de mii de tone de mere, 15 mii de tone de prune, 1,5 mii de tone de cireșe, 3 mii de tone struguri de masă, 1,5 mii de tone de piersic și o mie de tone de fructe uscate. Producătorii APEF dispun de 20 de case de ambalare și au capacități frigorifice de păstrare a 75 mii tone de fructe.

Participarea la expoziție este finanțată de Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO).

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Kiril 12.09.2017 13:41

Stringerea roadei cu combine in Moldova http://agropiese-alvar.md/uborka-urozhaja-kombajnam-moldova/

Dana 12.09.2017 13:42

Stringerea roadei cu combine in Moldova http://agropiese-alvar.md/uborka-urozhaja-kombajnam-moldova/

Comentarii
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md