01:04:04 22.02.2018
Stiri

Mai mulți BANI de la UE pentru vecinătatea estică, inclusiv R. Moldova. Comisia Europeană va aloca 619 MILIOANE de euro

Economie 27.09.2017 12:40 Vizualizări1320 Autor: Ziarul National
Mai mulți BANI de la UE pentru vecinătatea estică, inclusiv R. Moldova. Comisia Europeană va aloca 619 MILIOANE de euro

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a votat astăzi, cu largă majoritate, amendamentele propuse de deputatul european Siegfried Mureșan la proiectul de buget al Uniunii Europene (UE) din 2018, care includ și solicitarea de creștere a alocărilor financiare din anul 2018 pentru statele din Vecinătatea estică, inclusiv R. Moldova, cu 27 de milioane de euro, până la 619 milioane de euro.

Potrivit lui Siegfried Mureșan, această creștere este una suplimentară față de cea inclusă deja de Comisia Europeană în proiectul de buget pentru 2018, de circa 48 de milioane de euro. Spre deosebire de asistența macrofinanciară, aceștia sunt bani care vor merge direct la proiecte de finanțare europeană, nu vor ajunge la Guvern.

„Am obținut până acum o creștere de la 544 de milioane de euro la 592 de milioane de euro pentru statele din Vecinătatea estică. Reprezintă un ajutor financiar de care au mare nevoie aceste țări și un puternic semnal pe care UE îl dă și care vorbește despre angajamentul ferm pe care și-l asumă pentru a ajuta aceste state în drumul lor spre reformarea și modernizarea instituțiilor. Vrem să ajutăm statele care implementează acorduri de asociere cu UE, R. Moldova, Ucraina și Georgia, să realizeze reformele de care au atât de mare nevoie”, a declarat Mureșan.


De asemenea, eurodeputatul a adăugat că pentru R. Moldova este esențial acest sprijin, deoarece trebuie să-și consolideze economia, să devină mai competitivă și să își întărească instituțiile.

„Sprijinul nostru este concret, însă trebuie să vedem rezultate la fel de concrete și din partea Guvernului R. Moldova în domeniile importate pentru oameni. Autoritățile trebuie să realizeze mai multe progrese în ceea ce privește justiția, lupta anticorupție, întărirea statului de drept și a sistemului bancar, adică în acele domenii care îmbunătățesc viața oamenilor. Doar așa ne putem asigura că toți acești bani pe care UE îi acordă R. Moldova sunt bine utilizați și ajung acolo unde trebuie, la creșterea nivelului de trai al oamenilor de rând”, a conchis negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul UE din 2018.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Pavel 27.09.2017 15:31

Reiese că Maia și Năstase din nou ne-au mințit și dus de nas, da? ori nu ei spuneau că UE ne va întoarce spatele ? dar banii nu doar că vin în Moldova, dar vin chiar mai mulți decît era așteptat inițial

Comentarii
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
19.02.2018 08:59 Ziarul National Chirtoacă, Usatîi, asemănări și difer...

16.02.2018 09:16 Nicolae Negru De ce România nu se teme de Republica...

12.02.2018 09:15 Nicolae Negru Eșecul major al Guvernului Filip

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md