07:03:26 02.10.2023
Stiri

Autoritățile declară RĂZBOI benzinăriilor din R. Moldova, care AMĂGESC șoferii la pompă. „Mașinile-capcană” vor verifica calitatea carburanților și dacă cantitatea de combustibil turnată în rezervor corespunde cu cea achiziționată

Actualitate 12.05.2023 14:59 Vizualizări4153 Autor: Ziarul National
Autoritățile declară RĂZBOI benzinăriilor din R. Moldova, care AMĂGESC șoferii la pompă. „Mașinile-capcană” vor verifica calitatea carburanților și dacă cantitatea de combustibil turnată în rezervor corespunde cu cea achiziționată


Inspectoratul de Stat pentru Protecția Consumatorilor a început să efectueze controale-surpriză cu „autoturisme-capcană” la benzinării, cu scopul de a evalua calitatea carburanților corespunde standardelor și a stabili dacă acea cantitate de combustibil turnată corespunde cu cea achiziționată.

Aceste „controale-surpriză” sunt posibile datorită unor amendamente propuse de Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și deputatul Radu Marian.

„Mașina-capcană reprezintă un proiect dezvoltat de Inspectorat, în coordonare cu ministerul. În mașină este încorporat un sistem de măsurare care determină cantitatea volumului turnat în recipientul ascuns, dar și alți indicatori”, a explicat deputatul Radu Marian.

Potrivit lui, grație acestui mecanism au fost deja constatate primele încălcări, inclusiv:

-utilizarea distribuitoarelor de combustibil deteriorate (altele în mod intenționat) pentru a regla doza de combustibil livrată consumatorilor și ai înșela, în scopul acumulării rezervelor de produse petroliere și ulterior să fie vândute în condiții ilegale, pentru a se eschiva de la plata impozitelor.

-au fost depistate produse petroliere neconforme, cu conținut de apă sau care nu corespunde cerințelor de calitate. Din patru agenți economici la trei s-au depistat neconformități: -170 ml la 10 litri, -80ml și respectiv -70 ml la 10 litri de combustibil, ce depășește norma legală de +-0,5% .

-au fost constatate cazuri în care produse petroliere aditive (care se vând la un preț mai mare) sunt de fapt produse standard.

Inspectoratul recomandă ca toți cetățenii cărora le-au fost încălcate drepturile în calitate de consumator să apeleze la Telefonul Consumatorului 022 51 51 51 și să prezinte probe concludente (audio, video și locația stației PECO), pentru a proba încălcările și de a atrage la răspundere persoanele vinovate.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mărul transnistrean ...

27.09.2023 08:52 Cazimir Țino Cazimir Țino // UNIREA – IDEAL NAȚIONAL

25.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Alegerile locale, mi...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md