19:15:35 06.08.2020
 
Stiri

​„Lupul paznic la oi”. Funcționarul cu reputație negativă din cadrul Primăriei Chișinău, care va gestiona un buget de 100 de milioane de lei

Actualitate 14.07.2020 09:14 Vizualizări1255 Autor: Ziarul National
​„Lupul paznic la oi”. Funcționarul cu reputație negativă din cadrul Primăriei Chișinău, care va gestiona un buget de 100 de milioane de lei timpul.md


Peste 100 de milioane de lei urmează să cheltuie în acest an Primăria Chișinău pentru reparația capitală sau parțială a grădinițelor din municipiu. Vestea proastă este însă că șeful instituției care gestionează acest buget este un personaj cu o reputație dubioasă. De exemplu, acesta a fost învinuit, în 2016, de delapidări de fonduri în proporții deosebit de mari. A atras totuși cel mai tare atenția opiniei publice în iarna lui 2017, când circa 20 de copii de la o grădiniță pe care o avea la acea vreme în gestiune s-au îmbolnăvit din cauza frigului, informează timpul.md.

La începutul acestui an, aleșii locali din Consiliul Municipal Chișinău din partea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au atras atenția că Andrei Pavaloi, ajuns șef interimar al Direcției Educație a Primăriei municipiului Chișinău, ar fi corupt și incompetent. Ziarul de Gardă a scris despre Pavaloi că, în perioada anilor 2009 - 2015, pe timpul când activa în calitate de președinte al Comitetului Sindical al Școlii Profesionale nr. 2, ar fi furat din casieria Organizației Sindicale a școlii mijloace financiare în sumă totală de 109 265 de lei. O sumă deosebit de mare pentru o organizație sindicală a unei școli profesionale.

Totodată, timpul.md a dezvoltat acest subiect în 2016. Colegii de serviciu ai lui Pavaloi au spus că acesta era responsabil de gestionarea căminelor și toate greșelile care s-au făcut „sunt pe capul lui”, mai ales că era vorba despre bani plătiți de studenți, care nu ajungeau însă în casiera organizației sindicale. Mai mult, colegii lui Pavaloi l-au descris ca fiind un personaj care își permitea să vină în stare de ebrietate la serviciu, bătea pe la ușile camerelor în cămin. „Fetițele veneau tremurând că se tem de el și le bagă mâna pe sub fuste”, declara atunci psihologul școlii, Carolina Guzun despre Pavaloi, el fiind deja divorțat a treia oară.

30 de copii au suferit de frig

În 2017, fiind deja șef al Direcției educație, tineret și sport, sectorul Râșcani, Andrei Pavaloi a fost în centrul unui nou scandal. Circa 30 de micuți de la grădinița 196 din sectorul Râșcani erau nevoiți să îndure frigul din cauza unor probleme tehnice și a faptului că instituția nu a fost pregătită corespunzător pentru sezonul de iarnă. „Copiii mei, săptămâna trecută, ambii au stat acasă răciți. Dorm între 17-18 grade de frig în dormitoare. Au început copii să se scape în pat”, declara atunci o mamă pentru Tv8, revoltată că părinții nici măcar nu au știut nimic despre problemele cu căldura de la grădiniță.

Atunci, administrația instituției a spus că știa despre această problemă de jumătate de an și că a alertat direcția de sector, unde șef era Pavaloi. La rândul său, Pavaloi a avut o explicație de râsul lumii: „nu a fost o problemă atâta timp cât temperatura de afară a fost destul de ridicată”.

Ceban a creat comisie

Ieri, primarul capitalei, Ivan Ceban a semnat o dispoziție privind crearea unei comisii la nivel de municipiu, care va verifica calitatea lucrărilor executate în grădinițe după reparații, astfel ca acestea să fie gata pentru revenirea micuților. Un lucru bun de altfel, care ar putea preveni situații în prag de iarnă ca cea de la grădinița 196 din sectorul Râșcani, menționează sursa citată.

„Însă, având în vedere că Primăria Chișinău a alocat în acest an 100 de milioane de lei pentru reparația instituțiilor educaționale, 5 milioane de lei pentru asigurarea grădinițelor cu dezinfectanți și toate cele necesare, dar și alte 8 milioane de lei pentru reparația acoperișurilor la unele instituții, deteriorate în urma ploilor, este extrem de îngrijorător că această sumă va fi gestionată de un personaj cum este Andrei Pavaloi”, se mai arată în materialul publicat de timpul.md.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.08.2020 09:34 Nicolae Negru Nicolae Negru // Lukașenko va concura...

31.07.2020 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Betonul rusesc al al...

27.07.2020 09:19 Nicolae Negru Nicolae Negru // Duelul Tănase-Boțan:...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md