22:10:05 16.05.2021
 
Stiri

PARIORII moldoveni, care joacă pe site-urile de pariuri de peste hotare, somați de SFS să-și declare benevol veniturile obținute

Actualitate 09.04.2021 10:29 Vizualizări1161 Autor: Ziarul National
PARIORII moldoveni, care joacă pe site-urile de pariuri de peste hotare, somați de SFS să-și declare benevol veniturile obținute


Circa 4 000 de moldovenii care au obținut câștiguri de la jocurile de noroc și/sau pariuri sportive, prin intermediul site-urilor specializate de peste hotare, sunt îndemnați să-și declare benevol veniturile obținute. În caz contrar, pariorii riscă amenzi usturătoare. Despre aceasta a anunțat astăzi Serviciul Fiscal de Stat (SFS).

Potrivit SFS, care face trimitere la prevederilor art. 12 alin. 14 din Codul Fiscal, câștigul obținut prin intermediul rețelelor de comunicații electronice reprezintă valoarea totală a sumei retrase din contul de joc. Respectiv, veniturile din câștigurile de la jocurile de noroc și loterii/pariuri realizate de către persoanele fizice, prin intermediul rețelelor de comunicații electronice se supun impozitării cu 12%.

Citește și: Blocarea caselor ILEGALE de PARIURI ar putea aduce în bugetul de stat 180 de milioane de lei în acest an. Totul depinde de cum autoritățile își vor face treaba

Concomitent, potrivit modificărilor operate prin Legea nr. 257 din 16 decembrie 2020, în vigoare din 1 ianuarie 2021, Codul Penal a fost completat cu articolul 2423 - Încălcarea legislației privind organizarea și desfășurarea jocurilor de noroc care constituie monopol de stat.

Citește și: INVESTIGAȚIE // Miza PARIURILOR sportive în R. Moldova: Cine câștigă și cine pierde din BLOCAREA accesului la case de pariuri sporive de peste hotare

„Articolul respectiv prevede răspundere penală pentru organizarea și desfășurarea pe teritoriul R. Moldova a activităților în domeniul jocurilor de noroc care constituie monopol de stat, de către persoane neautorizate, precum și orice acțiuni de import, promovare, susținere, intermediere, facilitare sau încurajare a acestor activități, inclusiv prestarea de servicii de plată sau plată electronică în condițiile Legii nr. 114/2012 cu privire la serviciile de plată și moneda electronică în favoarea persoanelor neautorizate să organizeze și să desfășoare pe teritoriul R. Moldova activități în domeniul jocurilor de noroc care constituie monopol de stat”, se arată în comunicatul de presă remis de SFS.

Astfel, în scopul asigurării unei interacțiuni bazate pe angajamente reciproce și sarcini asumate respectate, SFS recomandă contribuabililor să se conformeze voluntar la respectarea prevederilor legislației în vigoare.

De menționat că aproape 4 000 de moldoveni, care au obţinut câştiguri pe platforme de pariuri sportive ilegale, sunt în vizorul SFS.

Amintim că Agenția Servicii Publice a elaborat o listă cu site-uri de pariuri sportive ce nu dețin autorizație de activitate în R. Moldova și a transmis-o providerilor de internet pentru blocare. În prezent, singurul site de pariuri sportive care deține autorizația Loteriei Naționale a Moldovei este 7777.md. Potrivit administratorilor portalului, impozitele pe venitul din câștiguri sunt reținute aici automat, în momentul în care jucătorul își retrage banii din contul de joc.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Sisteme SSM
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
14.05.2021 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cum a încercat Maia ...

10.05.2021 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Apel către Traian Bă...

07.05.2021 09:35 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unire pe stânga, ego...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum credeți că trebuie să se prezinte partidele de dreapta la alegerile parlamentare anticipate de pe 11 iulie 2021?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md