03:39:01 18.01.2021
 
Stiri

Locul unde oamenii trebuie să fie PRIETENOȘI, prin LEGE

Știri 01.05.2018 09:30 Vizualizări957 Autor: Ziarul National


Locul unde oamenii trebuie să fie PRIETENOȘI, prin LEGE sursa: digi24.ro

„Aloha” a devenit un concept legal pentru locuitorii statului Hawaii, rezultat din necesitatea lor de a trăi în pace și armonie împreună.

În jur de nouă milioane de turiști vizitează anual statul Hawaii, iar oricine ajunge aici va auzi foarte des forma de salut „Aloha”. Cuvântul este folosit în loc de „bună ziua” și „la revedere”, dar înseamnă mult mai mult de atât. El reprezintă spiritul arhipelagului – oamenii și pământul - și face ca locul să fie unic, scrie BBC.

„Alo” înseamnă „față în față” și „Ha” înseamnă „suflare de viață”, spune Davianna Pomaika McGregor, un istoric din Hawaii, care a remarcat că există și alte interpretări ale cuvântului, mai puțin literale, dar la fel de valide.

Un moment care merită menționat este atunci când, în 1970, în timpul unei conferințe, o femeie în vârstă a ținut un discurs emoționant pentru locuitori, în contextul neînțelegerilor cu Vietnam. Îndemnul ei memorabil era ca locuitorii din Hawaii să rămână uniți în spiritul cultural al statului. Femeia a menționat de asemenea că „Aloha” ar trebui să reprezinte modul în care oamenii ar trebui să se trateze între ei.

Deși spiritul Aloha a devenit lege oficială în 1986, originile conceptului sunt bine înrădăcinate în cultura hawaiană.

Nu e greu de înțeles de unde a pornit ideea aceasta. Hawaii reprezintă cea mai izolată populație din lume: California la 2.400 de mile depărtare, Japonia la mai mult de 4.000 de mile. Insulele sunt mici, majoritatea pot fi traversate într-o zi la volan. Insulele nu sunt unite cu poduri. Locuitorii de acolo și-au dat seama că cea mai bună metodă de a trăi în armonie este să aibă o relație prietenoasă unii cu ceilalți.

Legea „Aloha” este însă una mai mult simbolică – dar nu înseamnă că nu funcționează. De exemplu, dacă o persoană publică sau un politician nu respectă spiritul Aloha, acesta ar putea fi demis din funcție.

Nu toți locuitorii statului Hawaii sunt însă de părere că legea Aloha este una pozitivă.

„Spiritul Aloha e folosit pentru a evidenția că toți cei din Hawaii pot simți și ar trebui să accepte iubirea pentru umanitate. Spiritul Aloha transcende diferențele dintre oameni și îmbrățișează unitatea și egalitate. Asta ar putea fi o problemă pentru că în felul acesta e ignorată așa-zisa complexitate a vieții și a societății”, afirmă profesorul Wendell Kekailoa Perry, care a studiat în profunzime legea Aloha.

Sursa: digi24.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.01.2021 09:15 Nicolae Negru Nicolae Negru // Declarația politică ...

11.01.2021 17:20 Ziarul National Victor Chirilă // R. Moldova - Ucrain...

11.01.2021 09:01 Nicolae Negru Nicolae Negru // Primul pas, Maia San...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md