09:54:19 01.10.2020
 
Stiri

Remarcabila poveste a fetiței evreice ce a fost PRIETENA lui Adolf Hitler

Știri 19.11.2018 17:03 Vizualizări1402 Autor: Ziarul National
Remarcabila poveste a fetiței evreice ce a fost PRIETENA lui Adolf Hitler sursa: unica.ro


Adolf Hitler a avut un copil. Nu un copil al lui, ci unul pe care l-a luat sub aripa sa protectoare. Iar acest copil, o fetiță, era evreu. Bărbatul care a ucis milioane de evrei a devenit prietenul unei micuțe evreice. Cei doi aveau aceeași zi de naștere: 20 aprilie.

Ea îi spunea unchiul Hitler și era cunoscută drept „copilul Fuhrerului”. Era atât de iubită de liderul nazist încât fotograful lui personal le făcea deseori poze ținându-se de mână, împărtășindu-și pupici pe obraz sau zâmbindu-și. Hitler a refuzat să rupă legăturile cu ea după ce i s-a spus că bunica fetei este evreică, scrie NDTV.

Astfel, Rosa Bernille Nienaul și Adolf Hitler au devenit buni prieteni, prietenie care s-a încheiat după cinci ani, când oficialii naziști au intervenit.

După 85 de ani a apărut o fotografie rară cu cei doi. Hitler stă aplecat asupra ei, îmbrățișând-o cu o mână, în timp ce fetița zâmbește fericită. Această fotografie, semnată de Heinrich Hoffmann, a fost scoasă la licitație, fiind estimată la 10.000 dolari.

„Hitler a fost fotografiat deseori cu copii în scopuri de propagandă. Ceea ce este șocant la această piesă este faptul că pare că are o afinitate sinceră pentru fetiță. Am fost șocat”, a declarat licitantul Bill Panagopulos pentru Daily Mail.

Cum s-a dezvoltat prietenia dintre Hitler și Rosa

O zi de naștere comună i-a adus pe fetiță și pe liderul nazist împreună. Rosa și mama sa s-au alăturat mulțimii adunate în fața casei de vacanță a lui Hitler din Berghof, în 1933, de ziua sa de naștere. Când a aflat că Rosa este născută în aceeași zi, el a invitat-o pe ea și pe mama ei, Karoline, în casă, unde au fost făcute mai multe fotografii.

Nu după mult timp s-a aflat că mama lui Karoline a fost evreică, făcând-o și pe Rosa evreică în ochii statului nazist. Dar acest lucru nu l-a făcut pe Hitler să înceteze să îi mai pese de prietenia cu Rosa, căreia i-a trimis o copie semnată a fotografiei. Cei doi au păstrat legătura între 1933 și 1938, până când secretarul privat al lui Hitler, Martin Bromann, le-a cerut Rosei și mamei sale să taie orice contact cu el.

La un an după ce Adolf Hitler și Rosa au pierdut legătura a început al Doilea Război Mondial. În acest război șase milioane de evrei au fost uciși. Rosa nu a supraviețuit războiului. A murit de poliomielită la vârsta de 17 ani, într-un spital din Munchen, în anul 1943, la 10 ani după ce l-a cunoscut pe Adolf Hitler.

Sursa: unica.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
28.09.2020 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Președinte pe vremea...

27.09.2020 10:02 Ziarul National Alecu Reniță // Factura pentru întârz...

25.09.2020 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // Dodon, în campanie e...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile prezidențiale, programate să aibă loc pe 1 noiembrie 2020, trebuie amânate din cauza pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md