22:39:12 19.08.2019
 
Stiri

Remarcabila poveste a fetiței evreice ce a fost PRIETENA lui Adolf Hitler

Știri 19.11.2018 17:03 Vizualizări909 Autor: Ziarul National
Remarcabila poveste a fetiței evreice ce a fost PRIETENA lui Adolf Hitler sursa: unica.ro

Adolf Hitler a avut un copil. Nu un copil al lui, ci unul pe care l-a luat sub aripa sa protectoare. Iar acest copil, o fetiță, era evreu. Bărbatul care a ucis milioane de evrei a devenit prietenul unei micuțe evreice. Cei doi aveau aceeași zi de naștere: 20 aprilie.

Ea îi spunea unchiul Hitler și era cunoscută drept „copilul Fuhrerului”. Era atât de iubită de liderul nazist încât fotograful lui personal le făcea deseori poze ținându-se de mână, împărtășindu-și pupici pe obraz sau zâmbindu-și. Hitler a refuzat să rupă legăturile cu ea după ce i s-a spus că bunica fetei este evreică, scrie NDTV.

Astfel, Rosa Bernille Nienaul și Adolf Hitler au devenit buni prieteni, prietenie care s-a încheiat după cinci ani, când oficialii naziști au intervenit.

După 85 de ani a apărut o fotografie rară cu cei doi. Hitler stă aplecat asupra ei, îmbrățișând-o cu o mână, în timp ce fetița zâmbește fericită. Această fotografie, semnată de Heinrich Hoffmann, a fost scoasă la licitație, fiind estimată la 10.000 dolari.

„Hitler a fost fotografiat deseori cu copii în scopuri de propagandă. Ceea ce este șocant la această piesă este faptul că pare că are o afinitate sinceră pentru fetiță. Am fost șocat”, a declarat licitantul Bill Panagopulos pentru Daily Mail.

Cum s-a dezvoltat prietenia dintre Hitler și Rosa

O zi de naștere comună i-a adus pe fetiță și pe liderul nazist împreună. Rosa și mama sa s-au alăturat mulțimii adunate în fața casei de vacanță a lui Hitler din Berghof, în 1933, de ziua sa de naștere. Când a aflat că Rosa este născută în aceeași zi, el a invitat-o pe ea și pe mama ei, Karoline, în casă, unde au fost făcute mai multe fotografii.

Nu după mult timp s-a aflat că mama lui Karoline a fost evreică, făcând-o și pe Rosa evreică în ochii statului nazist. Dar acest lucru nu l-a făcut pe Hitler să înceteze să îi mai pese de prietenia cu Rosa, căreia i-a trimis o copie semnată a fotografiei. Cei doi au păstrat legătura între 1933 și 1938, până când secretarul privat al lui Hitler, Martin Bromann, le-a cerut Rosei și mamei sale să taie orice contact cu el.

La un an după ce Adolf Hitler și Rosa au pierdut legătura a început al Doilea Război Mondial. În acest război șase milioane de evrei au fost uciși. Rosa nu a supraviețuit războiului. A murit de poliomielită la vârsta de 17 ani, într-un spital din Munchen, în anul 1943, la 10 ani după ce l-a cunoscut pe Adolf Hitler.

Sursa: unica.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.08.2019 09:07 Ziarul National După „Alianța Kozak” vine „Planul Koz...

16.08.2019 09:14 Nicolae Negru ACUM-PSRM, divorțul imposibil

12.08.2019 09:29 Nicolae Negru Unirea care ne „dezbină” și kozacioku...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de numirile guvernării „ACUM”-PSRM de la conducerea Procuraturii Generale, Centrului Național Anticorupție sau a Curții Constituționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md