16:25:56 27.01.2021
 
Stiri

VIDEO // Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, prezintă bilanțul activității sale după primul an de mandat: „Procuratura nu a fost niciodată independentă”; „În decursul acestui an, instituția nu a privit nici spre Președinție, nici spre Parlament”

Actualitate 01.12.2020 09:55 Vizualizări1385 Autor: Ziarul National
VIDEO // Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, prezintă bilanțul activității sale după primul an de mandat: „Procuratura nu a fost niciodată independentă”; „În decursul acestui an, instituția nu a privit nici spre Președinție, nici spre Parlament”


Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, susține că, de la independență încoace, Procuratura Generală „nu a fost niciodată independentă” și a fost utilizată ca „bâtă” împotriva oponenților politici, iar în ultimii ani - și pentru „formarea majorităților parlamentare”.

Într-un briefing de presă privind bilanțul activității sale în primul an de mandat în fruntea Procuraturii, Stoianoglo afirmă că „nu a privit nici spre Președinție, nici spre Parlament, nici spre Guvern” și nu a pornit niciun dosar la comandă.

„Procuratura și-a scos gheara și din business”, a afirmat Stoianoglo, adăugănd că în ultimul an nu a fost arestat niciun om de afaceri, numărul perchezițiilor și altor măsuri speciale de investigație s-a redus de zeci de ori.

CITIȚI și Verdictul lui Stoianoglo: „Principalul coordonator și beneficiar al furului miliardului este cetățeanul Vlad Plahotniuc”

„Nu mai este un secret că, ani la rând, Procuratura a fost un instrument care la ordin pornea, pe bandă rulantă, dosare împotriva politicienilor incomozi, activiștilor civici, jurnaliștilor, avocaților, oamenilor de afaceri, primarilor, șirul poate continua. Regimul, prin intermediul Procuraturii, declarase război propriilor cetățeni. O țară întreagă a trăit în frică. Chiar și peste un an, e imposibil să conștientizăm amploarea acelui dezmăț: destine distruse cu miile, sute de persoane arestate și condamnate, filarea și interceptarea totală. Astăzi, vreau să vă asigur că am pus punct acestor lucruri și tare sper ca acele vremuri nu se vor repeta”, a continuat procurorul general.

Șeful Procuraturii Generale a dat asigurări cu nu a mai pornit dosare la comandă împotriva oamenilor de afaceri și a oponenților politici.

CITIȚI și Stoianoglo acceptă să „vorbească serios” cu Maia Sandu: „Sunt sigur că, după asta, părerea doamnei președinte se va schimba”. De ce procurorul general REFUZĂ să meargă la „show”-urile din Parlament

„Doar în domeniul colectării și exportului de nuci activitatea a 35 de agenți economici a fost paralizată, producția estimată la milioane de lei - sechestrată, expirând între timp, zeci de companii și oameni de afaceri fiind ilegal trași la răspundere. Acest sector al economiei practic a fost distrus. Epopeea cu nucile s-a încheiat, iar acum fiecare poate liber să activeze în acest domeniu. Am încetat sute de dosare penale pornite în privința agenților economici și a oamenilor de afaceri”, a exemplificat Stoianoglo.

Șeful Procuraturii Generale afirmă că a reușit să reducă fenomenul corupției în instituția pe care o conduce prin excluderea implicării procurorilor în business, fapt care mereu avea loc din interes corupțional, prin încetarea de a mai aresta oamenii de afaceri, ceea ce, la fel, a diminuat riscurile de corupție. Totodată, Procuratura a încetat să se mai ocupe cu recuperarea datoriilor, iar faptul că nivelul corupției în rândurile procurorilor a scăzut l-ar confirma și avocații, judecătorii, dar și reprezentanții mediului de afaceri.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md