20:46:55 29.05.2023
Stiri

Lista localităților pentru care este disponibilă comanda ONLINE a serviciilor electronice din domeniul cadastru, extinsă cu nouă raioane și un oraș

Actualitate 31.03.2023 11:31 Vizualizări1244 Autor: Ziarul National
Lista localităților pentru care este disponibilă comanda ONLINE a serviciilor electronice din domeniul cadastru, extinsă cu nouă raioane și un oraș


Lista localităților pentru care este disponibilă comanda online a serviciilor electronice din domeniul cadastru, prin intermediul noii platforme de dezvoltare a serviciilor electronice (PDSE), elaborată în comun cu Agenția de Guvernare Electronică, a fost extinsă cu nouă raioane și un oraș.

Potrivit Agenției Servicii Publice (ASP), este vorba despre raioanele Căușeni, Hâncești, Ialoveni, Leova, Dubăsari, Strășeni, Nisporeni, Orhei, Călăraşi și orașul Căinari.

Astfel, începând cu 30 martie 2023, atât persoanele fizice, cât și cele juridice din aceste teritorii vor putea solicita online și obține în format electronic diverse documente din domeniul cadastru pentru bunurile imobile, precum extrase din Registrul bunurilor imobile; informații despre valoarea bunurilor imobile și planuri cadastrale pentru bunurile imobile; precum și informația despre bunurile imobile ce aparțin unei persoane fizice/juridice din banca centrală de date a Cadastrului bunurilor imobile.

Depunerea cererilor online este efectuată prin intermediul portalului Serviciilor Publice. Serviciile sunt furnizate contra plată şi achitate prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay, utilizând orice instrument de plată la alegere, cum ar fi cardul bancar, ApplePay/Google Pay, internet banking, plăți în numerar și monede electronice.

Beneficiarul trebuie să dispună de semnătură electronică pentru a obține un document electronic din domeniul cadastru.

În cazul solicitării eliberării documentului cadastral pe purtător de hârtie, beneficiarul va avea două opțiuni: să-l ridice la sediul centrului multifuncțional, pe care l-a selectat când a plasat comanda, ori să-l primească direct la adresa indicată, utilizând serviciul guvernamental de livrare MDelivery.

Anterior, serviciile electronice din domeniul cadastru au fost lansate în municipiile Chișinău și Bălți, precum și în raioanele Ungheni, Anenii Noi, Criuleni și UTA Găgăuzia.

Potrivit ASP, în următoarele două luni, accesarea serviciilor cadastrale electronice prin intermediul noii platforme va fi disponibilă pentru bunurile imobile din toată R. Moldova.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

HarryTus 04.04.2023 12:48

Nicely put, Regards. <a href=https://bestpaperwritingservice.com/>high school research paper writing service</a> analytical essay paper writing service <a href=https://bestonlinepaperwritingservices.com/>writing papers services</a> master paper writing service

Gregorybresk 04.04.2023 12:48

Useful material. Many thanks. dissertation idea https://argumentativethesis.com essay writing services scams https://writinganessaycollegeservice.com

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2023 09:04 Ziarul National Nicolae Negru // „La ce bun o lume în...

26.05.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Integrarea europeană...

24.05.2023 09:14 Cazimir Țino Cazimir Țino // Învățămintele ultimul...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană până în 2030?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md