Langoşi – REȚETA tradițională


Ingrediente:
250 g făină
150 ml apa călduță
1/2 bucată cub de drojdie proaspătă
1 praf sare
2 linguri zahar
2 căni ulei
Pentru umplutură:
200 g brânză sărată sau alte umpluturi la alegere
Mod de preparare:
Învaţă cum să faci aceste delicioase gogoşi umplute cu brânză, cunoscute sub numele de langoşi. Le poţi umple şi cu gem de căpşuni, cremă de ciocolată, fructe, brânză dulce şi stafide, cubulețe de șuncă etc.
Vezi cum se fac langoşile
Dizolvă într-un castron drojdia şi o amestecă cu apă călduţă, sare şi zahăr. Adaugă făina şi frământă bine.
Pune aluatul frământat într-un vas uns cu ulei, acoperă cu o cârpă. Lasă la cald, ferit de curent, să crească, circa 30 de minute.
Pune ulei la încins într-o tigaie şi desfă cu o lingură sau cu mâna, bucăţi de aluat crescut.
Aplatizează (turtește) bucăţile de aluat și, dacă nu le vrei simple, pune umplutura (de brânză, brânză cu verdeţuri, stafide, fructe, gem etc.).
Lipește marginile, ca într-un plic şi pune în uleiul încins, la prăjit, circa două minute pe fiecare parte, până devin aurii.
Se scot langoşile pe prosoape de hârtie şi se lasă la scurs. Pudrează cu zahăr sau scorţişoară, după gust. Se servesc calde
Sursa: unica.ro













































































