17:07:35 25.02.2024
Stiri

Japonia va oferi R. Moldova un grant în valoare de 1,9 milioane de euro pentru a asigura fermierii cu fertilizanți

Actualitate 07.12.2023 11:59 Vizualizări923 Autor: Ziarul National
Japonia va oferi R. Moldova un grant în valoare de 1,9 milioane de euro pentru a asigura fermierii cu fertilizanți


Guvernul Japoniei va oferi R. Moldova un grant în valoare de 1,9 milioane euro, care va fi utilizat pentru realizarea proiectului „Asigurarea Fermierilor cu Fertilizanți”, implementat până pe 31 martie 2024.

Acordul de grant a fost semnat miercuri, la sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, de către vicepremierul Nicu Popescu și Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Yoichiro Yamada.

Sprijinul financiar va reduce din povara fermierilor autohtoni, afectați de consecințele războiului din Ucraina, prin oferirea unor soluții viabile și la preț redus pentru procurarea fertilizanților.

Mai exact, agricultorii din R. Moldova vor obține acces la fertilizanți cu un preț redus, scutit de TVA la import, cu posibilitatea de achitare în rate și fără gaj.

Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA) este responsabilă pentru implementarea proiectului de care vor beneficia toți agricultorii Republicii Moldova. ADMA va elabora manualul operațional și procedurile cu privire la procesele de vânzări în rate și distribuire a fertilizanților, pentru cheltuielile ce urmează a fi suportate de beneficiarii finali fiind creat un Fond Partener, utilizat în conformitate cu formalitățile agreate de partea niponă.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md