11:19:49 24.01.2018
Stiri

Ion Sturza își cere „SCUZE” de la Șor: „Am declarat că a furat „doar" 6,5 miliarde de lei, însă BNM mă contrazice - suma totală este de 15 miliarde”

Anticorupție 11.09.2017 10:00 Vizualizări9902 Autor: Ziarul National
Ion Sturza își cere „SCUZE” de la Șor: „Am declarat că a furat „doar Unimedia

Replicile dure pe Facebook între fostul premier Ion Sturza și primarul condamnat de Orhei, Ilan Șor, continuă. De această dată, Sturza își cere „scuze” de la Șor pentru că a „greșit” suma indicată anterior ca fiind cea delapidată din sistemul bancar de companiile afiliate primarului.

În timp ce Ion Sturza a indicat suma de 6,5 miliarde de lei, dând alarma că ar expira termenele de prescripție pentru depunerea cererilor în judecată privind recuperarea acestor bani, Banca Națională a Moldovei a arătat într-un comunicat că e vorba de 15 miliarde de lei luate de la cele trei bănci de către „grupul Șor”.

CITIȚI și BNM susține că firmele din „grupul Șor” au fost atacate în judecată pentru recuperarea a peste 15 miliarde de lei încă în 2015: „Patru hotărâri DEFINITIVE”

„Îmi cer scuze de la „amicul" meu Șor. L-am ofensat grav public! Am declarat că a furat „doar" 6,5 miliarde de lei, însă BNM mă contrazice și vine cu o precizare:
„În urmă cu doi ani, BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. a depus cereri de chemare în judecată a societăților comerciale SRL „CARITAS GROUP”, „VOXIMAR-COM” SRL. Potrivit informației prezentate de BC „BANCA SOCIALĂ” S.A. în proces de lichidare, aceasta deja dispune de patru hotărâri judecătorești definitive cu privire la încasarea de la SRL „CARITAS GROUP” și alte trei societăți comerciale, incluse în grupul cunoscut de public drept „Grupul Shor”, a datoriei în valoare totală de peste 12 miliarde lei. Acțiunea civilă împotriva „VOXIMAR-COM” SRL în valoare de circa 3 miliarde lei se află pe rol în instanța de apel”.


Deci, suma totală „ciordită” de „grupul Șor" este de 15.000.000.000 (cincisprezece miliarde) de lei!!! Nu e o invenție de a mea, o spune chiar Banca Națională a Moldovei! Lucru pe care nu avem motive să nu-l credem, precum și faptul că toate demersurile legale sunt pe rol”, a scris Sturza pe Facebook.

CITIȚI și Un nou DUEL Sturza - Șor: În timp ce primul acuză că EXPIRĂ termenele de prescripție pentru miliardele furate, primarul condamnat ATACĂ

Fostul premier a apreciat „transparebța” BNM: „Presiunea publică a avut efect. Am aflat, în sfârșit, cât de mult ne datorează pe moment Shor nouă, moldovenilor!
Rețineți, nouă, moldovenilor! Furtul a fost acoperit din buget. Hai, „guvernare”, la treabă! Recuperați miliardele, nu ne „contestați" cu televizorul! P.S. Da, și Aeroportul internațional Chișinău, „cadonat” de darnicii moldoveni”, îndeamnă fostul premier.

Șor nu a reacționat, deocamdată, la această postare a lui IonSturza.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Comentarii
Promo
Promo
Punct de vedere NAȚIONAL
23.01.2018 14:00 Ziarul National Octavian Țâcu // Ce ar spune Machiave...

22.01.2018 08:50 Nicolae Negru Va îndrăzni mielul moldav să tragă de...

19.01.2018 09:10 Nicolae Negru De ce Alexandru Tănase nu are încrede...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Parlamentul va reuși, în 2018, să modifice art. 13 din Constituție, astfel încât limba ROMÂNĂ să devină oficială în R. Moldova?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2017. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md