07:05:20 24.09.2023
Stiri

Inteligența Artificială pătrunde în Guvernul R. Moldova. Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării și-a angajat un nou consilier, care se va preocupa exclusiv de tot ce ține de AI

Actualitate 18.09.2023 15:48 Vizualizări645 Autor: Vitalie Hadei
Inteligența Artificială pătrunde în Guvernul R. Moldova. Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării și-a angajat un nou consilier, care se va preocupa exclusiv de tot ce ține de AI Facebook


Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării (MDED), Dumitru Alaiba, are începând de astăzi un nou consilier. Este vorba de Irina Buzu, cu studii la Cambridge și Strasbourg, care se va preocupa exclusiv de tot ce ține de Inteligența Artificială (AI).

„Faceți cunoștință cu Irina Buzu, noua consiliera în cabinetul meu. Pentru că e fascinată de Inteligența Artificială, acesta va fi principalul ei mandat. Irina și-a făcut studiile în Cambridge și Strasbourg, după care a revenit acasă și își finalizează doctoratul în Drept internațional, cu accent pe politicile și cadrul de reglementare pentru Inteligența Artificială. Este pasionată de tehnologiile emergente, inovații, comunicare neautomatizată și poze pe peliculă nefiltrate de algoritmi IA”, s-a lăudat Alaiba cu noua „achiziție” de la MDED.

Potrivit ministrului, Irina Buzu este membră a grupului de experți ai Consiliului Europei în IA, parte a European AI Alliance, fellow la Center for AI and Digital Policy CAIDP) și expertă afiliată în tehnologii emergente la EUROPULS-Centrul de Expertiză Europeană, unde cercetează intersecția dintre luarea deciziilor bazate pe algoritmi, etică și politici publice, și modul în care tehnologiile emergente ne modelează viziunea asupra lumii și ne influențează deciziile.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.09.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre discursul Mai...

20.09.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Proiectul de țară – i...

18.09.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Iluzia subversivă

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de acord ca R. Moldova să părăsească structurile Comunității Statelor Independente (CSI)?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md