05:56:40 18.07.2024
Stiri

UTIL // Câteva TRUCURI de îngrijire pentru BLUGII tăi ca să arate întotdeauna impecabil

Știri 30.05.2018 12:19 Vizualizări3318 Autor: Ziarul National


UTIL // Câteva TRUCURI de îngrijire pentru BLUGII tăi ca să arate întotdeauna impecabil sursa: eva.ro

Nu este deloc simplu și nici ieftin să găsești perechea perfectă de jeanși și, mai ales, să o menții ca nouă cât mai mult timp.

Descoperă câteva trucuri de îngrijire pentru blugi și piesele vestimentare din denim, în general.

Există tot feluri de mituri cu privire la blugi. Se spune fie că este bine să-i speli la mașină, să-i speli de mână, să-i speli mai des sau mai rar. Nu e de mirare că nici nu mai știi cum să-ți îngrijești corect jeanșii ca să arate bine cât mai mult timp.

Iată câteva reguli dezvăluite de experți, care te vor ajuta să păstrezi piesele din denim în stare impecabilă:

1. Adevărații pasionați de denim știu că în varianta neprelucrată, acest material are o textură dură, nu este prespălat sau decolorat. În acest caz, ar trebui să porți blugii timp șase luni înainte de a-i spăla pentru prima dată. Motivul? Blugii se adaptează formelor tale, iar după ce îi speli, fibrele revin la structura inițială și această formă se pierde în mare parte. De aceea ar trebui să-i speli, inițial, mai rar.

2. Dar cei mai mulți blugi pe care îi găsești în prezent în magazine sunt deja tratați, adică sunt prespălați pentru a avea acel aspect ușor decolorat, astfel că nu este necesar să îi porți atât de mult înainte de prima spălare. Îi poți spăla mai des decât pe cei în varianta neprelucrată, dar numai după ce s-au murdărit sau au început să se lase.

3. Între spălări, împrospătează blugii punându-i în baie în timp de faci duș. Aburul va elimina mirosurile care se pot acumula în fibre. O altă modalitate este aceea de a-i pune într-o pungă de plastic și de a-i băga la congelator unde să-i lași timp de două, trei zile. Poate că este o metodă care sună ciudat, dar are efect.

4. Pentru a preveni decolorarea, spală jeanșii întorși pe dos, în apă rece, la cel mai delicat ciclu de spălare al mașinii sau spală-i manual. Dar dacă vrei ca blugii să se decoloreze mai repede, spală-i o singură dată în apă fierbinte.

5. Întoarce blugii pe dos la fiecare spălare ca să eviți degradarea fibrelor la exterior.

6. Adaugă o jumătate de cană cu oțet alb la ultima fază de clătire a ciclului de spălare dacă vrei să păstrezi nuanța intensă a blugilor închiși la culoare, așa cum sunt cei negri sau indigo.

7. Usucă blugii întotdeauna la aer. Dacă vrei să usuci în uscător, alege cea mai mică temperatură cu putință și scoate blugii înainte să fie complet uscați.

8. Împăturește corect jeanșii așezându-i pe o suprafață plată, apoi pliază-i pe jumătate, de la stânga la dreapta. Apucă tivurile pantalonului și împăturește pe jumătate, astfel încât tivurile de la picioare să fie aliniate cu talia. Mai împăturește o dată pe jumătate. În acest mod blugii nu vor forma cute inestetice.

9. Fibrele din denim trebuie să se aerisească, de aceea nu ar trebui să păstrezi blugii înghesuiți în dulap sau vestele și jachetele din denim înghesuite într-un dulap cu haine pe umerașe.

10. Spală blugii noi de două ori înainte de a face orice modificare la croitor. Motivul este acela că jeanșii intră la apă pe lungime atunci când sunt spălați.

11. Blugii te strâng în talie? Spală-i și agață-i de găicile pentru curea, apoi trage cu mâinile de talia umedă a blugilor. Ca să se lărgească și mai mult, trage de talie în timp ce o usuci cu un foehn sau calc-o cu fierul de călcat setat la funcția maximă de abur.

12. Atunci când vrei să scoți o pată, nu freca locul respectiv cu săpun sau detergent, pentru că blugii se pot decolora în acela loc. Folosește în schimb un burete special de curățare.

Sursa: eva.ro


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

08.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Krasnoselski se plân...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md