21:31:00 22.03.2023
Stiri

În vigoare din iulie: Comerț electronic în R. Moldova ca în Uniunea Europeană. Unitățile fără suprafață comercială, obligate să creeze locuri speciale pentru preschimbarea mărfurilor

Actualitate 17.03.2023 15:56 Vizualizări810 Autor: Ziarul National
În vigoare din iulie: Comerț electronic în R. Moldova ca în Uniunea Europeană. Unitățile fără suprafață comercială, obligate să creeze locuri speciale pentru preschimbarea mărfurilor
Poză simbol


Cadrul legal din R. Moldova care se referă la comerțul electronic (e-comerț) a fost ajustat la bunele practici din Uniunea Europeană, după ce Parlamentul a modificat astăzi, în lectură finală, mai multe legi.

Noile modificări elimină constrângerile care pun în dificultate dezvoltarea e-comerțului în R. Moldova și asigură o protecție mai mare pentru drepturile consumatorilor.

Mai exact, Parlamentul a modificat și redenumit Legea privind comerțul electronic în „Lege privind serviciile societății informaționale”. De asemenea, au fost actualizate Legea cu privire la comerțul interior, Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi, Legea privind regimul metalelor prețioase si pietrelor prețioase, Legea privind protecția consumatorilor, Legea privind protecția datelor cu caracter personal și altele.

Urmare a modificărilor la Codul contravențional, consumatorii de servicii electronice vor beneficia de protecție sporită în cadrul comerțului online. De exemplu, unitățile fără suprafață comercială vor fi obligate să creeze locuri speciale pentru preschimbarea mărfurilor, fiind instituită răspunderea contravențională pentru lipsa spațiilor respective.

Totodată, este prevăzută obligarea vânzătorilor online de produse alcoolice de a verifica vârsta cumpărătorului, inclusiv de către personalul responsabil de livrare.

Legea va intra în vigoare în luna iulie a acestui an.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md