10:43:39 22.07.2024
Stiri

În R. Moldova va apărea „Parcul Viitorului”, un orășel care va reuni comunitatea de afaceri, startup-urile și sistemul educațional: „Va fi lansat și un fond de INVESTIȚII pentru startup-uri”

Actualitate 06.06.2024 12:54 Vizualizări1245 Autor: ZiarulNational
În R. Moldova va apărea „Parcul Viitorului”, un orășel care va reuni comunitatea de afaceri, startup-urile și sistemul educațional: „Va fi lansat și un fond de INVESTIȚII pentru startup-uri”


Guvernul va demara în acest an proiectarea și dezvoltarea „Parcului Viitorului”, un orășel care va reuni comunitatea de afaceri, startup-urile și sistemul educațional, a anunțat astăzi prim-ministrul Dorin Recean în deschiderea „Moldova Digital Summit”, cel mai mare eveniment digital al republicii.

Potrivit premierului, începând cu anul viitor urmează să fie lansat și un fond de investiții pentru startup-uri, prin care acestea vor fi finanțate de către stat și investitorii privați.

De asemenea, Recean a remarcat faptul că în ultimii ani sectorul IT a făcut un salt important, devenind atractiv pentru tinerii din R. Moldova și unul dintre cei mai mari contribuitori la dezvoltarea economică a statului.

„Sunteți unul dintre cele mai dinamice și atractive sectoare din republică. Apreciez foarte mult faptul că noi avem, aici, în R. Moldova, talentul de a crea și de a integra cunoștințele disponibile, astăzi, pe întreaga planetă”, a spus șeful Guvernului.

În context, premierul a menționat că garanțiile pentru investitorii în domeniul IT în IT Park au fost prelungite până în anul 2035, astfel încât sectorul să se extindă și să crească în același ritm.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2024 09:09 Nicolae Negru Nicolae Negru // Democrația urâtă și ...

19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md