22:58:12 21.01.2019
 
Stiri

IMPORTANT // Autoritățile atenționează cetățenii R. Moldova că riscă AMENZI de până la 9 000 de lei, dacă ARD frunzele

Social 22.10.2018 09:43 Vizualizări875 Autor: Ziarul National
IMPORTANT // Autoritățile atenționează cetățenii R. Moldova că riscă AMENZI de până la 9 000 de lei, dacă ARD frunzele
Poză simbol

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului atenționează cetățenii R. Moldova că arderea resturilor vegetale este interzisă. Toamna, când majoritatea face curățenie prin grădini și arde frunzele sau alte resturi vegetale, le poate aduce cetățenilor surprize neplăcute.

Reprezentanți autorităților publice locale împreună cu serviciile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne și inspectorii Inspecţiei pentru Protecția Mediului efectuează în această perioadă controale pe la casele oamenilor.

Persoanele care vor arde frunzele și deșeurilor menajere vor achita o amendă de la 600 până la 1 200 de lei sau riscă muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 60 de ore. Persoanele juridice riscă o amendă de la 4 500 până la 9 000 de lei.

Specialiștii Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului informează că substanţele nocive rezultate din arderea frunzelor se acumulează în stratul de aer de la suprafaţa solului, fiind emanate diferite substanţe toxice, precum monoxidul de carbon, dioxidul de sulf, funinginea, oxizii de azot, hidrocarburile şi dioxinele, cei mai toxici şi periculoşi compuşi organici de compoziţie complexă. Aceste substanţe chimice pot cauza, chiar şi în microcantităţi, intoxicaţii ale căilor respiratorii, afecţiuni ale sistemului nervos central, ale mucoasei ochiului, pătrunzînd în atmosferă, sol şi în apele de la suprafață.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
21.01.2019 09:23 Nicolae Negru Ce le-a răspuns Teodor Meleșcanu lide...

14.01.2019 09:21 Nicolae Negru Tractoristul, ciocârlia și poetul Leo...

11.01.2019 09:17 Nicolae Negru Cine și de ce disprețuiește geopolitica?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md