15:24:32 24.05.2019
 
Stiri

Igor Dodon, aplaudat de deputații ruși la Moscova: Le-a promis să „APERE” limba rusă din R. Moldova și le-a spus o MINCIUNĂ

Politică 21.11.2018 15:34 Vizualizări5055 Autor: Ziarul National
Igor Dodon, aplaudat de deputații ruși la Moscova: Le-a promis să „APERE” limba rusă din R. Moldova și le-a spus o MINCIUNĂ

Președintele Igor Dodon, aflat într-o nouă vizită la Moscova, a ținut astăzi un discurs în Duma de Stat a Federației Ruse și a fost aplaudat de legislatorii ruși de fiecare dată când făcea promisiuni legate de apărarea intereselor rusești în R. Moldova.

Dodon și-a început discursul cu faptul că „R. Moldova a fost, este și va fi partenerul Rusiei”, că la nivelul celor doi președinți ai R. Moldova și Federației Ruse, dar și „la nivelul regiunilor” există relații bune, ceea ce nu poate fi spus despre relațiile la nivelul guvernelor și parlamentelor din cele două state.

„Noi o să încercăm să reparăm ceea ce nu se face între parlamente și guverne”, a promis Dodon.

Apoi, președintele R. Moldova le-a ținut deputaților ruși o „lecție” de istorie comună a rușilor și moldovenilor, care ar data încă de pe timpul lui Ștefan cel Mare.

„Aproape toată populația R. Moldova cunoaște limba rusă, într-o măsură mai mare sau mai mică. Mai mult de un milion de cetățeni declară limba rusă drept limba de bază în comunicarea lor zilnică. Limba rusă are statut de limbă de comunicare interetnică în R. Moldova și eu vă spun, în calitate de președinte, că noi vom apăra acest lucru. Cunoașterea limbii ruse de către cetățenii R. Moldova este un plus”, a adăugat Dodon.

Șeful statului le-a mai spus deputaților ruși că majoritatea cetățenilor moldoveni se pronunță pentru păstrarea neutralității permanente a statului, că „misiunea de pacificare” din Transnistria „a adus pacea de la Nistru” și că „Rusia este principalul investitor al R. Moldova”. Asta chiar dacă, potrivit datelor Biroului Național de Statistică, 70% din exporturile R. Moldova ajung pe piața UE, iar din Rusia cumpărăm de trei ori mai mult decât vindem.

Astfel, în primele zece luni ale anului curent am importat din Federația Rusă mărfuri în sumă de 486 de milioane de dolari și am vândut pe piața rusă produse în valoare de doar 159,5 milioane de dolari.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Stiri relevante

Tarnacop 21.11.2018 15:52

Candu nu vrea, ca vreo comisie de traseisti, sa "analizeze" declaratiile lui Dodon si sa afle pe ce bani si-a procurat biletul ?Ori asta nu-i tradare de Patrie, oricorb la corb - ochii nu-si scoate.

vasile vh x 21.11.2018 16:55

Ba cioroiule! Tot timpul te vad un prost needucat!tarnacop ai fost si taraitura rai.

Vasile Stroiu 21.11.2018 18:49

Dacă la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 socialiștii lui Dodon obțin majoritatea, atunci va fi realizată federalizată Republica Moldova, pentru care pledează președintele Igor Dodon, pericoloasă pentru Republica Moldova și în favoarea Federației Ruse.

Vasile Stroiu 21.11.2018 18:59

Dacă la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 socialiștii lui Dodon obțin majoritatea, atunci va fi federalizată Republica Moldova, pentru care pledează președintele Igor Dodon, pericoloasă pentru Republica Moldova și în favoarea Federației Ruse.

Polilogu 21.11.2018 21:26

Periculoasă federalizarea REPUBLICII MOLDOVA pentru voi, băieti ? Ce să mai zică atunci ROMANIA ? Careia i-ati dat cele mai grele lovituri din istoria ei, prin tradare, prostie si fudulie !!! NICI UNGARIA NU ESTE ATAT DE PERICULOSĂ CUM A DEVENIT IN CEI 26 DE ANI DE INDEPENDȚĂ, republica molotova ! Dacă RE-ÎNTREGIREA ROMANIEI ar fi fost facută macar de 2-3 ani, altă soartă ar fi avut cele 25 de milioane de romani la ei acasa si în lume !! NEUTRALITATE ? IN VECII VECILOR NU SE POATE REALIZA !!

Vasile Stroiu 21.11.2018 21:26

Igor Dodon a atacat astăzi în Duma de Stat a Rusiei, inițiativele Guvernului de la Chișinău de a forța retragerea a trupelor ruse de ocupație din Transnistria.Dodon e trădător !!!!

Leontin 22.11.2018 02:25

Oprtit limba rusa in RM peste tot. Cit timpa va exista numai probleme vor fi. Miliarde si super miliarde pot fi cheltuite sa se scape de Rusia si jegul pravo asociat dar fara folos. Este ca si cum ai trata cancerul cu votka. Opriti limba rusa din si de peste tot imediat ca sa se normalizeze societatea maldavska ! Prin si de la limba rusa prin vorba pe strada si mass media si online vin toate problemele cu propagand, mancurtismul, anti europismul si imbecilitatea politica in opinia multora.

Vlad 22.11.2018 11:38

UE si statistica nu trebuie sa confunde exportul cu reexportul in ruma caruia in tara raman pana la 5-10% de bani.

Voila 02.01.2019 12:08

Accidentu bata-l vina.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.05.2019 12:20 Ziarul National Victor Chirilă // Poate un popor să-ș...

24.05.2019 09:19 Nicolae Negru Alianța ACUM-ACUM, un joc steril care...

20.05.2019 09:18 Nicolae Negru Degeaba ne numim unioniști…

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce alianță de guvernare credeți că va fi mai benefică pentru R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md