22:28:55 14.08.2018
 
Stiri

Iată cum să-ți schimbi viața în CINCI secunde. Pare incredibil?

Știri 22.04.2018 12:02 Vizualizări716 Autor: Ziarul National
Iată cum să-ți schimbi viața în CINCI secunde. Pare incredibil? sursa: unica.ro

Pare o glumă sau un titlu incredibil, însă, se pare că este pe cât se poate de real și adevărat sau, cel puțin, așa susține autoarea unei cărți, care, totodată, oferă cititorilor și regula pe care trebuie să o aplici pentru a-ți schimba viața în doar cinci secunde.

Mel Robbins, autoarea cărții Regula de 5 secunde, s-a lăsat inspirată din propriile-i experiențe de viață și astfel a dat naștere unei reguli pe cât de simple, pe atât de eficiente în îmbunătățirea vieții, după cum susține aceasta:

„Ești pe cale să înveți un lucru remarcabil – durează doar cinci secunde ca să-ți schimbi viața. Sună ca o șmecherie, nu-i așa? Dar nu e! E știință.”

Mel Robbins a explicat că această regulă trebuie aplicată pentru a combate tendința de a amâna anumite decizii și acțiuni. Autoarea susține că nesiguranța și amânarea ne fac de multe ori să pierdem ocazii importante în viață și este o calitate negativă pe care o avem cu toții.

Cum funcționează regula de cinci secunde?

Mel Robbins ne sfătuiește ca atunci când ezităm în loc să acționăm, să numărăm invers: 5-4-3-2-1 și apoi să trecem imediat la fapte. Autoarea explică mecanismul care stă la baza funcționării susținând că regula este o formă de metacogniție simplă și confirmată științific.

Practic, atunci când este folosită, la nivel mental produce o transformare, o schimbare imediată și durabilă a comportamentului. Astfel, obiceiul de a analiza mai mult decât este necesar o situație este întrerupt, iar lobul frontal se activează, fapt care determină acțiunea.

Cum te ajută această regulă de cinci secunde?

Inițiatoarea acestei reguli argumentează eficiența sa în anumite momente din viață. Astfel, se poate folosi pentru a deveni mai productiv, pentru a căpăta încredere în forțele proprii, pentru a ieși din zona de confort și a deveni mai eficient, dar și pentru a controla emoțiile, pentru a scăpa de grijile inutile și pentru a combate dependențele și depresia.

Sursa: unica.ro

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
13.08.2018 09:30 Nicolae Negru Împotriva tragediilor anacronice

10.08.2018 09:27 Nicolae Negru Oligarho-unioniștii, oligarho-europen...

06.08.2018 09:30 Nicolae Negru Unor colegi

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că alegerile locale noi din Chișinău trebuiau să fie anulate, așa cum au decis instanțele de judecată?
Prietenii noștri

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md