02:20:45 26.02.2020
 
Stiri

Guvernul înnoiește pașapoartele moldovenilor din SUA pentru a-l favoriza pe Valeriu Ghilețchi: Răspunsul candidatului pentru Blocul „ACUM”

Partide/Comunicate 31.01.2019 10:36 Vizualizări1027 Autor: Ziarul National
Guvernul înnoiește pașapoartele moldovenilor din SUA pentru a-l favoriza pe Valeriu Ghilețchi: Răspunsul candidatului pentru Blocul „ACUM”


După ce Blocul „ACUM” a acuzat Guvernul de la Chișinău că a demarat procesul de înnoire a pașapoartelor pentru cetățenii R. Moldova care locuiesc în anumite regiuni din SUA pentru a favoriza candidatul Valeriu Ghilețchi, ultimul susține că se dorește a „exporta peste Ocean a fenomenului de divizare a societății”.

„Mă întristează și faptul că și cei care se declară prooccidentali sau politicieni de factură nouă clasifică cetățenii Republicii Moldova între „ai voștri” și „ai noștri” și-i tratează ca pe niște piese puse pe balanță. Vreau să-i transmit dlui Alaiba (Dumitru Alaiba, candidatul Blocului „AUM” în circumscripția nr. 51 SUA, Canada - n.r.) că toți sunt ai noștri! Și cei credincioși, și cei atei, și cei cu pașapoarte albastre, și cei cu pașapoarte bordo. Toți sunt Moldova de peste Ocean!”, răspunde Ghilețchi pe Facebook.

Vicespicherul recunoaște că a făcut demersuri în Parlament pentru a preschimba pașapoartele cetățenilor din SUA, dar spune că atunci nu decisese să candideze.

„Da, e adevărat că în calitate de deputat, la solicitarea mai multor cetățeni moldoveni din America, am făcut demersuri și au fost alocați bani pentru procesul de pașaportizare a cetățenilor noștri. Ai noștri, ai tuturor, dle Alaiba. Și am făcut acest lucru în mod transparent, în ședința publică a Parlamentului, iar procesul a demarat cu mult înainte ca eu sau Dumneavoastră să decidem să participăm în această campanie electorală. Așa procedează un adevărat reprezentant al cetățenilor în forul legislativ. Vedeți detaliile aici: https://goo.gl/QkLS17”.

Ghilețchi a ținut să-i reproșeze contracandidatului său și faptul că, deși a respins sistemul mixt, candidează într-o circumscripție: „Apropo, până unde puteți ajunge cu inconsecvența când ieri respingeați sistemul mixt, iar azi candidați, nu pe sistemul proporțional, dar în ditamai circumscripție?”.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Nastase 31.01.2019 12:00

Cine scrie astfel de articole fara dovezi si argumente ar trebui sa fie concediat in data de la lucru!

Spencer 31.01.2019 14:49

Critici din astea lispite de dovezi intră deodată în categoria balabolism!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md