16:48:04 23.02.2024
Stiri

Grupa de sânge care atrage CĂPUȘELE ca un magnet

Știri 21.07.2018 13:58 Vizualizări3203 Autor: Ziarul National
Grupa de sânge care atrage CĂPUȘELE ca un magnet sursa: google.ro


În timpul sezonului cald, apariția căpușelor reprezintă o problemă serioasă, mușcătura acestora fiind foarte periculoasă și putând să transmită o mulțime de boli grave. Specialiștii au descoperit că există o grupă de sânge care atrage căpușele ca un magnet, ceea ce înseamnă că persoanele care o au trebuie să fie mult mai atente.

Căpușele se hrănesc cu sânge și pentru că sunt purtătoare de bacterii, acestea pot răspândi o serie de afecțiuni, unele dintre ele putând să ducă la deces. Printre cele mai grave boli se numără boala Lyme.

Grupa de sânge care atrage căpușele ca un magnet

Testele de laborator realizate recent în cadrul unui studiu condus de cercetătorii de la Universitatea Masaryk din Cehia atrag atenția asupra unui detaliu foarte important. Oamenii de știință consideră că există o grupă de sânge care atrage căpușele ca un magnet, mai exact grupa A. Cercetătorii au folosit mostre de sânge din grupele A, B, AB, după care au lăsat o căpușă să intre în contact cu acestea. După o monitorizare atentă, oamenii de știință au descoperit că 36% dintre căpușe au avut o preferință pentru grupa de sânge A.

„Studiul demonstrează că grupa de sânge ar putea fi unul dintre factorii determinanţi pentru preferinţele alimentare ale căpuşelor Ixodes ricinus. Informaţia obţinută cu privire la potenţiala preferinţă a căpuşelor pentru anumite grupe de sânge poate fi utilizată în scopul reducerii riscului de muşcătură de căpuşă”, a spus cercetătoarea Alena Zakovska.

Specialiștii le recomandă oamenilor mușcați de căpușe să se adreseze imediat medicului. Pentru a evita posibilele infecții, căpușa trebuie îndepărtată corect. În cazul în care se face acest lucru acasă, cei care se confruntă cu această problemă ar trebui să folosească mănuși de protecție, o pensetă pentru a îndepărta căpușa, să fie prins capul acesteia și să fie trasă cu grijă afară. După îndepărtarea căpușei, zona trebuie dezinfectată și se recomandă vizita la medic.

Sursa: agerpres.roParteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md