18:31:22 29.11.2023
Stiri

Granturi de până la jumătate de milion de lei din partea UE pentru afacerile moldovenești din domeniul turismului

Actualitate 24.09.2023 11:12 Vizualizări1384 Autor: Ziarul National
Granturi de până la jumătate de milion de lei din partea UE pentru afacerile moldovenești din domeniul turismului Delegația UE la Chișinău


Uniunea Europeană și Guvernul de la Chișinău vor acorda, prin intermediul „Programului de sprijin pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în domeniul turismului”, granturi de până la 500 de mii de lei pentru afacerile din R. Moldova dezvoltate în domeniul turismului.

Cel puțin 50 de afaceri din acest domeniu vor putea primi finanțate nerambursabilă în următorii trei ani.

Bugetul programului este de circa 30 de milioane de lei, cu posibilitatea de a fi completat cu fonduri de la donatori locali și străini.

„Programul de turism rural lansat astăzi este unul dintre cele șapte programe pe care Uniunea Europeană le susține prin intermediul proiectului de 8 milioane de euro „EU for Sustainable, Innovative, Green and Competitive Economy” (EU4SMEs), implementat de partenerul nostru Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Turismul și IMM-urile sunt un generator de creștere economică durabilă, de responsabilizare și de ocupare a forței de muncă. Acestea joacă un rol esențial în sprijinul pe care Uniunea Europeană îl oferă Republicii Moldova în calea sa către o economie de piață durabilă și incluzivă”, a declarat Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, în cadrul evenimentului de lansare a programului, desfășurat pe 22 septembrie curent la o pensiune din Butuceni, raionul Orhei.Potrivit lui Dumitru Pîntea, directorul ODA, beneficiarii granturilor de până la 500 de mii de lei vor trebui să asigure o contribuție proprie de 30% din valoarea proiectului investițional.

Dosarele pentru accesarea granturilor pot fi depuse online, completând formularul de AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md