20:33:58 22.03.2023
Stiri

GRANTURI de până la 15 000 de dolari pentru agricultorii din R. Moldova: Banii vor putea fi cheltuiți pentru procurarea echipamentelor, mașinilor și utilajelor agricole, dar și pentru producerea energiei solare

Actualitate 26.01.2023 09:31 Vizualizări1047 Autor: Ziarul National
GRANTURI de până la 15 000 de dolari pentru agricultorii din R. Moldova: Banii vor putea fi cheltuiți pentru procurarea echipamentelor, mașinilor și utilajelor agricole, dar și pentru producerea energiei solare UCIP IFAD Moldova


Agricultorii din R. Moldova pot depune dosare ca să câștige granturi de până la 15 000 de dolari pentru procurarea echipamentelor agricole, mașinilor și utilajelor utilizate la implementarea tehnologiilor eficiente de irigare micro-presurizată, în agricultura conservativă, la producerea energiei solare în zona de producere sau în sistemul de producere a culturilor organice.

Concursul de granturi a fost lansat de Proiectul de Reziliență Rurală (PRR), finanțat de Fondul Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), prin intermediul Programului de adaptare pentru micii producători (PAMP) şi implementat de către Unitatea Consolidată pentru Implementarea Proiectelor (UCIP) IFAD.

Pentru a beneficia de granturi pentru măsuri de adaptare a sistemelor de producere agricolă la schimbările climatice, solicitanții trebuie să fie întreprinderi înregistrate sub orice formă organizatorico-juridică sau persoane fizice înregistrate (gospodării țărănești sau întreprinderi individuale), care practică activități agricole sau de procesare a producției agricole în zonele rurale controlate de autoritățile din Republica Moldova, cu excepţia unităţilor care au activitate în oraşele Chişinău şi Bălţi. Întreprinderile care sunt înregistrate în oraşele Chişinău şi Bălţi, dar care au filiale sau întreprind activități agricole în zonele rurale vor fi considerate eligibile.

Totodată, eventualii beneficiari de granturi trebuie să mențină evidența contabilă pentru toate tranzacţiile şi operaţiunile efectuate în conformitate cu legislația în vigoare, să aibă cel puțin un an de experiență în domeniu, suprafața terenului deținut în proprietate și/sau arendat cumulativ să nu depășească 50 ha, nu au datorii la bugetul de stat și posedă certificate eliberate de organul național sau internațional de certificare, care confirmă activitatea de producere ecologică.

De granturi pot beneficia și cooperativele în care cel puțin 70% din membrii dețin indvidual în proprietate și/sau arendă cumulativ maximum 50 ha.

Astfel, UCIP IFAD va acorda granturi de până la 7 500 de dolari pentru rambursarea a 70% din investițiile întreprinderilor sau persoanelor fizice înregistrate, dar și de până la 15 000 de dolari pentru acoperirea a 50% din costul investiției în tehnica agricolă, în cazul cooperativelor.

Mai multe detalii vedeți AICI.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.03.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Cine să facă reUnirea?

20.03.2023 09:06 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin, Maia Sandu și...

17.03.2023 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // Scuturând rămășițele...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că decizia Parlamentului de a modifica sintagma „limba moldovenească” cu cea de „limba română” în legislația națională, în conformitate cu decizia Curții Constituționale din anul 2013, este corectă?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md