13:13:53 02.05.2024
Stiri

Ghidul fructelor și legumelor de vară cu proprietăți anticancerigene

Știri 16.06.2014 11:51 Vizualizări2564 Autor: Ziarul National
Ghidul fructelor și legumelor de vară cu proprietăți anticancerigene sursa: doctorulzilei.ro


Fiecare anotimp aduce cu sine probleme specifice sănătății, afecțiuni și inconveniențe tipic sezoniere. Însă totodată, fiecare anotimp oferă și soluții pentru îmbunătățirea stării generale a organismului, întărirea sistemului imunitar și redobândirea vitalității. Și cu atât mai mult, potrivit doctorulzilei.ro, vara este sezonul ideal pentru a profita de remediile naturale pe care fructele și legumele acestui sezon le oferă.

Sub formă de tarte, salate de fructe, în combinație cu înghețata sau sub formă de shake, acestea sunt alegerea cea mai rapidă și sănătoasă pe care o putem integra în meniul de imunizare pentru vara asta:

Cireșele sunt considerate super-fructe datorită proprietăților variate anticancerigene, antiinflamatorii, energizante și regeneratoare, făcând parte din lista celor mai bogate în antioxidanți 20 de alimente. Acestea au un nivel ridicat de antocianină, un puternic antioxidant ce neutralizează acțiunea radicalilor liberi, oferă protecție impotriva infecțiilor și care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Mai mult, cireșele sunt bogate în vitaminele A, C și fibre și conțin de 19 ori mai mult betacaroten decât căpșunele și afinele, fiind adesea recomandate pentru detoxifierea organismului și în special a rinichilor.

Caisele reprezintă o sursă esențială de fibre și betacaroten, ce asigură stimularea activității cerebrale și protecție împotriva celulelor canceroase și a bolilor de inimă. Totodata, datorită nivelului ridicat de fier, potasiu și mai ales vitamina A, caisele ajută la îmbunătățirea acuității vizuale și redarea strălucirii pielii.

Ardeii - indiferent de culoarea lor, ardeii constituie o sursă bogată de vitamina E, cunoscută pentru proprietățile de regenerare a pielii și părului. Totodată, enzimele din ardeiul gras precum luteina protejează ochii împotriva cataractei și a degenerării maculare ce poate apărea odată cu înaintarea în vârstă. La acestea se adaugă vitamina C, betacarotenul, zincul și magneziul, benefice pentru întărirea imunității, stimularea funcționării glandei suprarenale și a funcției digestive.

Piersicile sunt ideale pentru prevenirea îmbătrânirii premature datorită flavonoizilor și betacarotenului din compoziție. Aceste fructe nu sunt doar savuroase, ci au și proprietăți curative deosebite, datorită varietății de vitamine (A, C, E, K, complexului de vitamine B) și a acidului chlorogenic – un antioxidant cu puternic rol antiinflamator, imunostimulator și anticancerigen. Cea mai importantă cantitate de nutrienți a piersicilor se regăsește în pielița și pulpa acesteia.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Avatarul Partidului Șor

26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md