11:21:59 04.12.2023
Stiri

Germania acordă Republicii Moldova un grant 49 de milioane de euro pentru proiecte de eficiență energetică și reabilitarea apeductului din Cahul

Actualitate 24.05.2023 14:04 Vizualizări1274 Autor: Ziarul National
Germania acordă Republicii Moldova un grant 49 de milioane de euro pentru proiecte de eficiență energetică și reabilitarea apeductului din Cahul


Germania va acorda R. Moldova un grant în valoare de 38,7 milioane de euro pentru finanțarea proiectului „Producerea de energie ecologică și eficiența energetică”. De asemenea, în contextul majorării prețurilor la materialele de construcții, Republica Moldova va beneficia din partea Germanii de 10 milioane de euro pentru suplimentarea bugetului proiectului „Alimentarea cu apă și evacuarea apelor uzate în raionul Cahul II”.

Potrivit tratatului bilateral cu Executivul Germaniei, aprobat astăzi de Guvernul de la Chișinău, principalii beneficiari ai Proiectului „Producerea de energie ecologică și eficiența energetică” sunt instituțiile sociale de importanță locală și municipală, precum grădinițe, școli, spitale, precum și clădirile rezidențiale.

Proiectul va fi implementat de Ministerul Energiei, cu sprijinul Agenției pentru Eficiență Energetică, și va urmări îmbunătățirea confortului interior al clădirilor, reducerea consumului de energie cu minim 30% și, totodată, reducerea emisiilor de CO2.

Beneficiarii, selectați în cadrul apelurilor de propuneri, vor primi împrumuturi cu componentă de grant pentru lucrările de eficiență energetică, iar proiectele selectate pentru finanțare vor fi realizate până la finalul anului 2027.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
04.12.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șoșoacă, Dodon, Voronin

01.12.2023 09:07 Nicolae Negru Nicolae Negru // România, la aniversare

01.12.2023 08:59 Ziarul National Nicolae Enciu // 1 Decembrie 1918: „R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md