04:57:36 16.04.2024
Stiri

FOTO, VIDEO // A demarat cea mai IMPORTANTĂ competiție de minifotbal pentru copii din Taraclia. Câștigătorii vor primi în DAR un teren de minifotbal. Plamen Milanov: „Împreună cu Guvernul Bulgariei vom dezvolta infrastructura sportivă din Taraclia”

Actualitate 11.04.2023 11:59 Vizualizări4132 Autor: Ziarul National
FOTO, VIDEO // A demarat cea mai IMPORTANTĂ competiție de minifotbal pentru copii din Taraclia. Câștigătorii vor primi în DAR un teren de minifotbal. Plamen Milanov: „Împreună cu Guvernul Bulgariei vom dezvolta infrastructura sportivă din Taraclia”


Douăsprezece echipe de copii din comunitățile bulgare ale Republicii Moldova participă la un campionat de minifotbal, care a debutat sâmbătă, 8 aprilie, în orașul Taraclia. Campionatul este organizat în cadrul proiectului „Sportul unește societatea”, implementat de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) cu finanțare de la Guvernul Bulgariei.

Citește și: VIDEO // S-a dat STARTUL campionatului de minifotbal pentru copii din sate cu etnici BULGARI, organizat de A.S.I.C.S și „Bulgarian Development Aid”. Doisprezece echipe LUPTĂ pentru marele premiu – un teren de minifotbal MODERN

„Mă bucur să văd aici atât de mulți amatori de sport. Echipa câștigătoare va primi un teren de minifotbal pentru școală. Din numele A.S.I.C.S. vă promit că nu este ultimul proiect pe care îl vom susține. Vom depune efort ca, împreună cu Guvernul Bulgariei, să dezvoltăm infrastructura sportivă din raionul Taraclia. Vă doresc succes”, a declarat președintele de onoare al Asociației A.S.I.C.S., Plamen Milanov, la deschiderea campionatului, exprimându-și speranță că astfel de turnee vor fi organizate și în alte domenii ale sportului.


Plamen Milanov

„Sunt convins că ajutorul oferit tinerei generații, asigurarea condițiilor potrivite pentru sport și activitate fizică reprezintă cheia către o societate sănătoasă și puternică. Să nu uităm că investiția în copiii noștri este cea mai bună investiție de viitor”, a menționat Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Bulgaria la Chișinău, Evgueni Stoytchev.Evgueni Stoytchev

Directorul A.S.I.C.S., Victoria Kriukova, a specificat că toate echipele participante vor avea parte de surprize.

„Echipele care vor ocupa locul II și III vor câștiga dotări pentru sala sportivă. Echipa cu cele mai multe goluri marcate va primi un televizor, care va fi folosit în procesul educațional. În acest campionat nu vor fi echipe perdante”, a anunțat Victoria Kriukova.Victoria Kriukova

În fiecare weekend, până în data de 10 iunie, tinerii cu vârstele cuprinse între 13 și 15 ani din raioanele Taraclia, Cantemir, Cahul, Leova și Comrat își vor da întâlnire pe teren, demonstrându-și abilitățile de mânuire a mingii.

„În R. Moldova sunt mai puțini copii decât erau acum 20 de ani. Un astfel de proiect va impulsiona antrenorii și copiii”, s-a arătat convins secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sergiu Gurin.

Copiii afirmă ca s-au antrenat enorm pentru acest campionat și fiecare echipă este convinsă că va obține marele premiu – terenul de minifotbal.

Parteneri ai proiectului sunt Consiliul raional Taraclia și Federația Moldovenească de Fotbal, Comunitatea Bulgarilor din Moldova. Bugetul total al proiectului este de peste 80 de mii de euro, dintre care 68 de mii reprezintă contribuția Guvernului Bulgariei prin Programul Bulgarian Development Aid.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md