07:55:49 21.05.2024
Stiri

VIDEO // S-a dat STARTUL campionatului de minifotbal pentru copii din sate cu etnici BULGARI, organizat de A.S.I.C.S și „Bulgarian Development Aid”. Doisprezece echipe LUPTĂ pentru marele premiu – un teren de minifotbal MODERN

Actualitate 08.04.2023 12:54 Vizualizări2527 Autor: Ziarul National
VIDEO // S-a dat STARTUL campionatului de minifotbal pentru copii din sate cu etnici BULGARI, organizat de A.S.I.C.S și „Bulgarian Development Aid”. Doisprezece echipe LUPTĂ pentru marele premiu – un teren de minifotbal MODERN


Doisprezece echipe de copii din comunitățile bulgare ale R. Moldova vor concura la un campionat de minifotbal, care a debutat astăzi, 8 aprilie, în orașul Taraclia. Campionatul este parte a proiectului „Sportul unește societatea”, implementat de Asociația pentru Susținerea Inițiativelor Comunitare și Sportului (A.S.I.C.S.) cu finanțări de la Guvernul Bulgariei. La ceremonia de deschidere a campionatului participă președintele de onoare al A.S.I.C.S., Plamen Milanov, Ambasadorul Bulgariei în R. Moldova, Evgheni Stoicev, președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco, președintele raionului Taraclia, Ivan Paslari și alți oaspeți.


Președintele A.S.I.C.S. Plamen Milanov

„Vreau să mulțumesc Guvernului Bulgariei, pentru că a contribuit la desfășurarea acestui proiect. Sper că și pe viitor vom implementa proiecte menite pentru dezvoltarea sportului, dar și infrastructurii sportive din R. Moldova. Mă bucur să văd atât de mulți participanți și sper că nu vor fi dezamăgiți de acest eveniment. Vreau să felicit de pe acum echipa câștigătore. Știți că marele premiu este un teren modern de minifotbal. În calitate de președinte al Ssociației A.S.I.C.S. vreau să vă asigură că nu este ultimul proiect pe care îl vom desfășura în Taraclia. Suntem siguri că și anul viitor vom desfășura acest turneu. Ne vom strădui să organizăm și alte competiții”, a precizat Plamen Milanov.


Ambasadorul Bulgariei, Evgheni Stoicev

Campionatul va dura până în data de 10 iunie, când vor fi stabiliți câștigătorii competiției.

Echipa clasată pe locul I va obține, în calitate de premiu mare, un teren de minifotbal, care va fi construit la școală. Premiul pentru locul II va consta în dotări pentru sala sportivă, iar ocupanta locului trei va primi echipament pentru a practica în continuare minifotbalul.

Parteneri ai proiectului sunt Consiliul raional Taraclia, Federația Moldovenească de Fotbal și Comunitatea Bulgarilor din Moldova.

Bugetul total al proiectului este de peste 80 000 de euro, dintre care 68 000 de euro reprezintă contribuția Guvernului Bulgariei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md