13:07:34 27.10.2021
Stiri

FOTO // Prima apariție PUBLICĂ a fostului președinte TIMOFTI

Politică 13.10.2017 19:40 Vizualizări9632 Autor: Ziarul National
FOTO // Prima apariție PUBLICĂ a fostului președinte TIMOFTI


Fostul președinte al R. Moldova, Nicolae Timofti, a vizitat astăzi grădinița „Dostluk” din satul Cișmichioi din Găgăuzia, care a fost construită cu suportul conducerii Turkmenistanului. Apariția acestei grădinițe se datorează în primul rând fostului președinte Timofti, care l-a convins pe omologul său Gurbangulî Berdîmuhamedov să se implice în realizarea acestui proiect.

„Astăzi am văzut rezultatul colaborării dintre R. Moldova și Turkmenistan. Este o grădiniță foarte frumoasă”, a declarat Timofti, potrivit gagauz.md. De asemenea, site-ul respectiv notează că „tăcutul Timofti a realizat mult mai multe lucruri pentru Găgăuzia decât Dodon”.

Timofti și-a amintit astăzi cum a luat naștere acest proiect cu grădinița din Cișmichioi. „La o întrevedere cu președintele Turkmenistanului, i-am povestit că pe teritoriul R. Moldova locuiesc și găgăuzi, care au rădăcini turcești. El mi-a spus atunci că trebuie de făcut ceva pentru acest popor. I-am zis că dacă vrea să facă ceva, atunci să fie un edificiu important. Gurbangulî m-a întrebat ce se poate de construit. I-am amintit că anterior a fost o înțelegere privind construcția unei grădinițe în Cișmichioi, iar premierul Filat a pus piatra de temelie. Atunci președintele Turkmenistanului mi-a promis că proiectul va fi finalizat. Sunt fericit că așa a și fost”, a subliniat ex-președintele Timofti.

De menționat că grădinița din Cișmichioi a fost dată în exploatare în noiembrie 2016. Ceremonia oficială de inaugurare a avut loc în luna mai 2017.

Site-ul gagauz.md notează că în ultimul an actualul președinte Igor Dodon a vizitat de mai multe ori regiunea, participând inclusiv la Ziua Vinului și a costumului național: „Deocamdată, toate promisiunile lui Dodon în privința Găgăuziei rămân la nivelul de declarații”.

Amintim că fostul președinte Nicolae Timofti l-a decorat pe omologul său turkmen cu „Ordinul Republicii”, iar actualul șef de stat, Igor Dodon, i-a transmis acum câteva săptămâni această distincție, în cadrul unei vizite efectuate în Turkmenistan.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.10.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Șantajul și bluful G...

22.10.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Criza de logică și c...

18.10.2021 09:10 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce Natalia Gavril...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că Alexandr Stoianoglo trebuie să se întoarcă la conducerea Procuraturii Generale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md