21:53:28 16.11.2018
 
Stiri

FOTO // Noua Zonă de Control Vamal de la Sculeni se EXTINDE. Vrabie a cerut urgentarea lucrărilor, pentru ca să demareze reconstrucția postului de frontieră

Economie 08.11.2018 11:19 Vizualizări1026 Autor: Ziarul National
FOTO // Noua Zonă de Control Vamal de la Sculeni se EXTINDE. Vrabie a cerut urgentarea lucrărilor, pentru ca să demareze reconstrucția postului de frontieră

Zona de Control Vamal (ZCV) de la Sculeni, Ungheni, se va extinde. Astfel, odată cu darea în exploatare a noii ZCV, majoritatea formalităților de control și vămuire a mărfurilor se vor efectua aici, fapt ce va elimina staționările de autocamioane, șirul cărora, în cazul unui flux sporit, poate ajunge până în localitate.

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, care a mers ieri la Sculeni pentru a inspecta mersul lucrărilor de construcție, a solicitat să fie urgentate lucrările, astfel încât, noua ZCV să fie funcțională începând cu primăvara anului viitor.

Urgentarea dării în exploatare a respectivei ZCV este condiționată și de inițierea reconstrucției capitale a postului de frontieră Sculeni, care, deși va rămâne funcțional pe perioada lucrărilor, totuși, își va reduce din capacitatea de perfectare.

Conform proiectului, noua ZCV se va întinde pe o suprafață de 0,67 ha, ceea ce va permite amenajarea unei parcări pentru staționarea a circa 50 - 60 de autocamioane.Vama de la Sculeni se numără printre cele mai tranzitate posturi de frontieră, fiind traversată, săptămânal, de circa 1 800 de autocamioane.

Amintim că, la 29 decembrie 2017, un asemenea obiect de infrastructură a fost dat în exploatare în apropiere de postul de frontieră Otaci, unde este înregistrat un flux sporit de automarfare. Construcții similare sunt preconizate și în proximitatea posturilor vamale Giurgiulești și Costești.

Merită și prietenii tăi să știe ASTA!


Top stiri

Vadim 08.11.2018 11:33

Orice control trebuie efectuat, pentru a evita lucrările necalitative.!

Spencer 08.11.2018 11:33

Iată de ce și este necesară aceste controale, mai ales în condiția în care, datorită lor se mai pun oamenii la treabă.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
16.11.2018 12:00 Ziarul National Victor Chirilă // Cine e de vină că R...

16.11.2018 09:21 Nicolae Negru Plahotniuc crede că Europa e proastă?

12.11.2018 09:18 Nicolae Negru O altă perspectivă asupra furtului mi...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Majoritatea sondajelor de opinie arată că doar patru partide ar putea accede în Parlament la alegerile din februarie 2019, iar următoarea guvernare ar putea fi de coaliție. Ce alianțe postelectorale ar fi benefice pentru viitorul R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md