04:03:22 01.06.2020
 
Stiri

FOTO // Deputatul din circumscripția Orhei, Ilan Șor, a dat în exploatare încă o curte din Orhei reparată capital

Partide/Comunicate 14.05.2019 11:51 Vizualizări636 Autor: Ziarul National
FOTO // Deputatul din circumscripția Orhei, Ilan Șor, a dat în exploatare încă o curte din Orhei reparată capital


Echipa de la Primăria Orhei a deputatului Ilan Șor a dat în exploatare o altă curte, reparată „de la zero” în mai puțin de o lună. Lucrările au costat aproape jumătate de milion de lei și fac parte din proiectul „Operațiunea Curtea”, comunică Primăria Orhei.

La inaugurarea curții proaspăt modernizate din strada Stejarilor 2, 2A, 2B, 2E, și 2G au participat reprezentanții Primăriei Orhei, dar și deputatul Ilan Șor, fost primar al municipiului Orhei.

„Pentru mine acest proiect este destul de important. Eu am spus și o spun: Curtea este familia locatarilor, unde oamenii simt primele emoții și sentimente și eu îmi doresc ca orheienii să se bucure de modernizarea curților în care locuiesc. Vreau să vă spun că în Orhei vor continua și alte proiecte sociale, menite să îmbunătățească condițiile de trai ale locuitorilor. Vă mulțumesc și vă iubim”, a declarat Ilan Șor.

La rândul său, primarul interimar al orașului Orhei, Diana Memeț, le-a mulțumit locatarilor că au ajutat la amenajarea curții. „Vreau să vă mulțumesc pentru că a-ți fost receptivi și a-ți participat la amenajarea acestei curți. Ne-ați ajutat, am făcut totul împreună. Am plantat flori împreună. Acest lucru este plăcut și vreau să vă spun că înainte ne așteaptă multe proiecte frumoase”, a menționat Diana Memeț.

Curtea blocurilor de locuit din str. Stejarilor 2, 2A, 2B, 2E, și 2G are o lungime de 300 de metri și o suprafață a carosabilului de 1 042.6 mp. Aici, muncitorii au montat câte 300 metri de borduri pe ambele părți ale drumului, dar și 150 metri de borduri mici. Autoritățile au folosit 228 de tone de pietriș și au așternut 122,5 tone de asfalt pe 1 042.6 mp, cu grosimea de 5 cm. De asemenea, au fost folosite aproximativ 30 m3 de beton.

La fel, în curte au fost amenajate locuri special pentru curățirea covoarelor, teren de joacă pentru copii, dar și plantate flori și arbuști. La fel, în curte este spațiu amenajat pentru recreere, spațiu amenajat pentru uscarea hainelor, parcare, felinare pentru iluminare nocturnă, dar și masă cu scaune, unde locatarii se pot odihni și comunica în liniște.

Primăria Orhei amintește că mai mult de 40 de curți ale blocurilor multietajate din municipiul, din cele 60 planificate în cadrul proiectului „Operațiunea Curtea”, au fost deja reabilitate și modernizate. „Proiectul a fost lansat în primăvara anului trecut, la iniţiativa Primăriei oraşului Orhei, cu scopul de a moderniza infrastructura și spațiile din preajma blocurilor multietajate din orașul Orhei. Lucrările sunt efectuate cu resursele logistice proprii ale Primăriei. Aceasta permite optimizarea cheltuielilor, iar banii cheltuiți sunt îndreptați pentru alte proiecte de infrastructură din oraș”, conchide sursa citată.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md