12:27:25 03.12.2021
Stiri

FOTO // Cine sunt fiicele Regelui Mihai I al României

Monden 20.12.2017 18:00 Vizualizări3688 Autor: Ziarul National
FOTO // Cine sunt fiicele Regelui Mihai I al României Sursa: avantaje.ro


Fiicele Regelui Mihai sunt ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României, ASR Principesa Elena a României, Irina Walker, ASR Principesa Sofia a României și ASR Principesa Maria a României.

Iată, în cele ce urmează, mai multe informații despre fiicele Regelui Mihai.

Alteţa Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta

Principesa Margareta este cea mai mare dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai I. S-a născut pe 26 martie 1949, la Lausanne. În anul 1997, prin abrogarea Legii salice și adoptarea Legii primogeniturii cognatice de către Rege, Principesa Margareta este numită succesoare la conducerea Casei Regale. 10 ani mai târziu, la sfârșitul anului 2007, este desemnată moștenitoare a tronului, primind titlurile de „Principesă Moștenitoare a României” și de „Custode al Coroanei României“.

Principesa Margareta a studiat la Universitatea din Edinburgh, în timpul studenției având o relație cu Gordon Brown, la acea vreme liderul Partidului Laburist Britanic.

În 1996, se căsătorește, la Lausanne, cu Radu Duda, care, în 1999, primește titulatura de „Principe de Hohenzollern-Veringen”, iar în 2007 devine ASR Principe al României. Cei doi nu au moștenitori.

Alteța Sa Regală Principesa Elena a României

Principesa Elena a României este cea de-a doua fiică a Majestății Sale Regele Mihai I. S-a născut pe 15 noiembrie 1950, la Lausanne, și a fost căsătorită de două ori. Primul său soț a fost medicul Leslie Medforth-Mills, cu care are doi copii, pe fostul Principe Nicolae și pe Elisabeta Karina de Roumanie. Cel de-al doilea soț al Principesei Elena a fost Excelența Sa Alexander Nixon.

În anul 2010, Medforth-Mills primește titlul de Alteță Regală, titlu ce i-a fost retras de Regele Mihai în anul 2015 din motive încă incerte.

Irina Walker, exclusă din Casa regală după ce a provocat un scandal de proporții

Irina Walker a văzut lumina zilei pe 28 februarie 1953, tot la Lausanne. Inițial, era a cincea pe linia succesiunii la tronul României, însă, în 2013, în urma unui scandal de proporții în care a fost implicată împreună cu soțul său, şi-a pierdut toate titlurile şi privilegiile.

În 2013, Irina și cel de-al doilea soț al său, John Walker, au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare, judecătorii găsindu-i vinovați de faptul că au organizat lupte ilegale de cocoşi pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, la ferma lor din Oregon. În plus, au fost obligați să-și vândă ferma și să plătească o amendă de 200.000 de dolari.

Irina Walker a fost căsătorită și cu John Kreuger, cu care are doi copii: Michael și Angelica. În urma scandalului ai căror protagoniști au fost mama și tatăl lor vitreg, și cei doi copii au fost excluşi din linia succesiunii.

Alteța Sa Regală Principesa Sofia

Principesa Sofia s-a născut în Grecia, pe 29 octombrie 1957. A fost pasionată încă din copilărie de fotografie și de pictură. A urmat cursurile Colegiului pentru Arte vizuale din New York, apoi pe cele de Arte Frumoase din cadrul Universității North Carolina şi, în final, cursuri de design grafic şi fotografie la Corcoran College of Art and Design din Washington.

În 1998, Sofia s-a căsătorit cu Alain Biarneix, care își inventase un titlu nobiliar și se autointitulase Michel de Laufenburg. Regele Mihai nu a fost de acord ca fiica sa să se căsătorească cu un impostor, astfel încât, în același an o decade din drepturi. În 2002, mariajul lor se încheie. În 2007, însă, anul în care Casa Regală și-a adoptat noul statut, Principesa Sofia este repusă în drepturi și este inclusă pe poziția a opta a liniei de succesiune la tronul României.

Din căsătoria ASR Principesa Sofia cu Alain Biarneix a rezultat un singur copil, Elisabeta-Maria.

Alteța Sa Regală Principesa Maria

ASR Principesa Maria este cea mai mică dintre cele cinci fiice ale Regelui Mihai I. S-a născut pe 13 iulie 1964, la Copenhaga. Și-a făcut studiile în Elveția, dar în cea mai mare parte a timpului a locuit în Statele Unite ale Americii.

Între 1995 și 2003, a fost căsătorită cu Casimir Mystkowski, un polonez romano-catolic. Religia soțului său a fost motivul pentru care Principesa Maria a fost decăzută din drepturi și scoasă din linia de succesiune la tron. Cei doi nu au avut copii.

Printr-un comunicat al Casei Regale a României din ianuarie 2015, s-a anunțat mutarea definitivă în România a Principesei Maria. Aceasta era, astfel, cel de-al treilea membru al Familiei Regale care se muta în România, după Principesa Moștenitoare Margareta și fostul Principe Nicolae. Principesa Maria a preluat ulterior o parte din sarcinile Casei Regale.

Sursa: avantaje.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.12.2021 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Aisbergul lui Șor

29.11.2021 13:58 Ziarul National Ioan Aurel Pop, președintele Academie...

29.11.2021 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre r...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Ce notă îi puneți Guvernului condus de premierul Natalia Gavrilița pentru activitatea din primele 100 de zile de activitate?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md