06:47:56 24.05.2024
Stiri

FOTO // Chirtoacă prezintă DOVADA că nu a glumit atunci când a spus că va sesiza procuratura din Germania. Sunt vizați Andrei Năstase, Victor și Viorel Țopa

Partide/Comunicate 21.02.2019 11:20 Vizualizări1886 Autor: Ziarul National
FOTO // Chirtoacă prezintă DOVADA că nu a glumit atunci când a spus că va sesiza procuratura din Germania. Sunt vizați Andrei Năstase, Victor și Viorel Țopa


Președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, nu a glumit atunci când a spus că va sesiza procuratura din Germania în legătură cu privatizarea din 2000 a Companiei „Air Moldova” de către o firmă germană, care potrivit investigațiilor sale ar aparține lui Victor Țopa, nașul de cununie al liderului Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase.

„Confirmarea trimiterii cererii către Procuratura Generala a Germaniei, precum și Procuratura Generala a Landului Hessen, pentru investigarea fraudelor comise în anul 2000 de funcționarii și demnitarii de stat din acea vreme: Victor Țopa, Viorel Țopa și Andrei Năstase la BEM și la „Air Moldova”, prin sustragerea unui milion de dolari din bancă, precum și înscenarea unei investiții germane la „Air Moldova”. Investiția a constat în scoaterea frauduloasă a 2,5 milioane de dolari din R. Moldova și procurarea prin intermediul unei firme germane, înființate tot de ei, a 49% din acțiunile „Air Moldova””, a scris Chirtoacă pe Facebook.

Citește și: VIDEO // Chirtoacă continuă LUPTA de la distanță cu Blocul „ACUM”: „Năstase are de întors 7 milioane de euro. Este un adevăr dureros, dar trebuie de spus”

Potrivit liberalului, nimeni din anul 2000 nu a descoperit faptul că fondatorii firmei din Germania nu sunt nemți, ci moldoveni: Ana Țopa, soția lui Victor Țopa, nașii de cununie ai lui Andrei Năstase.

Citește și: Năstase răspunde acuzațiilor și-l zădără din nou pe Chirtoacă. Liberalul i-a pus o singură întrebare: „Lasă lirica și FĂTĂRNICIA și spune cui aparține…”

„Nimeni, nici presa de investigație, nici societatea civilă, nici cei din PAS și din PPDA, nu au investigat acest caz și nu s-au adresat niciodată la procuraturile statelor europene în acest sens și nici în R. Moldova, chiar înainte de acapararea acesteia de către Plahotniuc. Marea majoritate a celor menționați nici acum nu au curajul să facă o investigație sau măcar să pună întrebări de clarificare făptuitorilor, iar prin aceasta, conștient sau nu, îi acoperă. La fel procedează și cei din blocul ACUM, ceea ce îi descalifica și îi compromite. Oricum, adevărul a ieșit la suprafață și se va face dreptate!”, crede Chirtoacă.

De asemenea, Chirtoacă a publicat și confirmarea trimiterii cererii către Procuratura Generală a Bulgariei, „pentru investigarea faradelegilor comise de Plahotniuc împreună cu cetățeanul bulgar, Marin Mihov Tenev, în preluarea ilegală a Aeroportului Internațional Chișinău. „Nimeni, nici presa de investigație, nici societatea civilă, nici cei din PAS și din PPDA, nu s-au adresat niciodată la procuraturile statelor europene în acest sens. O întrebare către acei care ne acuză că am face jocuri de ale lui Plahotniuc: de ce voi nu ați descoperit aceste hoții și de ce voi nu ați scris la procuraturile Bulgariei, Ciprului sau a altor state europene?”.Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
20.05.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Vor circula tancuril...

17.05.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Anatomia unui scanda...

13.05.2024 09:16 Nicolae Negru Nicolae Negru // Să nu râdem de Maria...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md