05:12:05 24.04.2024
Stiri

„Moldovagaz”, companie controlată de „Gazprom”, RETICENTĂ față de rezultatele auditului internațional, potrivit cărora R. Moldova NU are datorii de peste 700 de milioane de dolari față de Rusia

Actualitate 06.09.2023 11:10 Vizualizări1204 Autor: Ziarul National
„Moldovagaz”, companie controlată de „Gazprom”, RETICENTĂ față de rezultatele auditului internațional, potrivit cărora R. Moldova NU are datorii de peste 700 de milioane de dolari față de Rusia


Conducerea SA „Moldovagaz”, companie controlată de „Gazprom”, susține că a primit „abia astăzi”, 6 septembrie, la ora 9.00, rezultatele „auditului datoriei istorice a companiei către SAP „Gazprom”, realizat de „Wikborg rein advokatfirma” AS împreună cu „Forensic risk alliance and Co” și „nu poate să se pronunțe referitor la constatările, concluziile și aprecierile din acest document”.

În același timp, compania-fiică a „Gazprom” a respins declarațiile lansate astăzi de ministrul Energiei, Victor Parlicov, potrivit cărora auditorii nu ar fi primit toate documentele solicitate și din acest motiv nu a putut fi justificată pretinsa datorie de 709 milioane de dolari ale „Moldovagaz” către concernul rus.

Compania mai acuză faptul că autoritățile nu au coordonat în prealabil cu membrii Consiliului de Observatori al SA Moldovagaz” raportul de audit.

„În cadrul efectuării auditului, SA „Moldovagaz” a furnizat Agenției Proprietății Publice toate informațiile solicitate pe principii de confidențialitate. Pe de altă parte, în conformitate cu legislația actuală, precum și Protocolul privind rezultatele negocierilor privind reglementarea aspectelor problematice în domeniul gazelor naturale, semnat în octombrie 2021 la Sankt Petersburg, cu participarea vicepremierului Guvernului R. Moldova, acest raport de audit urmează să fie coordonat în prealabil cu organele de conducere corporative ale companiei, și anume Consiliul de Observatori al SA Moldovagaz”, se mai arată în declarația remisă de companie.

Citește și: VIDEO // Rusia lui Putin a vrut să DEPOSEDEZE fiecare FAMILIE din R. Moldova de câte 1 000 de dolari. Auditul de la „Moldovagaz” SPULBERĂ toate speranțele „Gazprom” de a obține pretinsa datorie de 709 milioane de dolari

R. Moldova nu va plăti pretinsa datorie de 709 milioane de dolari către „Gazprom”, deoarece rușii nu au prezintat documente justificative pentru a revendica această sumă, a declarat astăzi ministrul Energiei, Victor Parlicov, care a prezentat rezultatele auditului financiar și juridic independent al datoriei „Moldovagaz” față de „Gazprom” și Factoring-Finance, efectuat de companiile Wikborg Rein Advokatfirma AS din Norvegia și Forensic Risk Alliance & Co din Marea Britanie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md