07:53:34 01.04.2020
 
Stiri

Fost ministru din R. Moldova: Chișinăul nu ar trebui să „absoarbă elementele separatiste” de genul Șevciuk

Politică 29.06.2017 17:12 Vizualizări1999 Autor: Ziarul National
Fost ministru din R. Moldova: Chișinăul nu ar trebui să „absoarbă elementele separatiste” de genul Șevciuk Adevarul


Fostul lider autoproclamat de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk, ar trebui luat la întrebări de către procurorii de la Chișinău cu privire la acțiunile sale îndreptate împotriva R. Moldova, dipă ce s-a „oploșit” pe malul drept al Nistrului.

De această părere este fostul ministru liberal, Valeriu Munteanu, care adaugă faptul că ar fi foarte mult material factologic pentru cercetarea penală a lui Șevciuk de către autoritățile de la Chișinău.

„Evgheni Șevciuk, fostul lider al autoproclamatei republici nistrene care, în realitate, este un teritoriu al Republicii Moldova aflat temporar sub ocupația Federației Ruse, timp de mai mulți ani a înjurat, în mod constant, Republica Moldova, scârnăvind prin acțiuni și declarații toate autoritățile și simbolurile statului nostru, s-a oploșit, subit, de ieri la Chișinău, primind protecția autorităților statului, pentru că, vezi, Doamne, ar fi urmărit de foștii lui prieteni din „concernul tiraspolean Sheriff”, care i-ar cere socoteală pentru datorii mai vechi. Dacă separatistul Șevciuk se află sub protecția autorităților noastre, acesta ar trebui să fie întrebat, desigur că de procurori, despre acțiunile dumnealui îndreptate împotriva statului Republica Moldova, iar material factologic și încadrare juridică este cât duce trenul Chișinău-Moscova”, susține Munteanu.

Potrivit lui, autoritățile R. Moldova nu trebuie să tolereze „absorbția elementelor separatiste”.

„Tolerarea sau chiar absorbția elementelor separatiste ar fi un semnal extrem de periculos pentru toți cei care trudesc, acum, cu râvnă împotriva statului nostru, iar ulterior vor miza pe clemența oarbă a Chișinăului, doar pentru că au nevoie de protecție, pe care nu le-o mai oferă nici chiar Moscova”, a încheiat Munteanu.

Menționăm că Șevciuk se află pe malul drept al Nistrului, după ce așa-zisele autorități transnistrene l-au lipsit de imunitate și i-au intentat un dosar penal pentru deturnare de fonduri în proporții deosebit de mari. Șevciuk, însă, spune că s-a refugiat la Chișinău, pentru că un om de afaceri din regiune ar fi comandat asasinarea sa.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Dragos 29.06.2017 18:40

Borfasul de porc Sevciuk, drugan cu pechinezul kremlinez Plahatniuk. Criminal la criminal trage. Criminali vanzator de tara. Pd - tomberon, fosa abisala, plina ochi cu asemenea specimene puscariabile.

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
30.03.2020 10:00 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională (2)

27.03.2020 09:29 Nicolae Negru Nicolae Negru // Unirea rațională sau...

23.03.2020 09:11 Nicolae Negru Nicolae Negru // La plecarea lui Petr...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți mulțumiți de felul în care acționează autoritățile R. Moldova pentru combaterea extinderii pandemiei de COVID-19?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md