19:04:14 21.07.2024
Stiri

Forum economic pentru a atrage investitori din Marele Ducat de Luxemburg în R. Moldova: Posibilități de colaborare în sectorul energiei verzi și în cel financiar-bancar

Actualitate 25.06.2024 15:25 Vizualizări1101 Autor: Ziarul National
Forum economic pentru a atrage investitori din Marele Ducat de Luxemburg în R. Moldova: Posibilități de colaborare în sectorul energiei verzi și în cel financiar-bancar


Autoritățile R. Moldova și ale Marelui Ducat de Luxemburg își propun să organizeze, până la finele anului curent, un forum moldo-luxemburghez al oamenilor de afaceri, pentru a atrage noi investitori în economia națională.

La această înțelegere au ajuns astăzi prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Luxemburgului, Xavier Bettel, în cadrul unor discuții acare au avut loc în marja primei Conferințe Interguvernamentale R. Moldova - Uniunea Europeană, care va marca lansarea oficială a negocierilor de aderare a statului nostru la UE.

Un comunicat de presă al Guvernului arată că oficialii au identificat posibilități de extindere a colaborării în sectorul energiei verzi, precum și în cel financiar-bancar, iar premierul Dorin Recean a exprimat deschiderea R. Moldova de a prelua cele mai bune experienţe şi practici ale Luxemburgului în domenii precum cel al afacerilor interne, muncă și protecție socială, protejarea mediului.

Xavier Bettel a încurajat realizarea agendei de reforme și a dat asigurări că Luxemburgul va sprijini în continuare modernizarea Republicii Moldova și creșterea nivelului de trai al cetățenilor.

La finalul întrevederii, vicepremierul Mihai Popșoi, ministrul Afacerilor Externe, și Xavier Bettel, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului Exterior, au semnat un protocol de actualizare a Acordului privind evitarea dublei impuneri, care îmbunătățește mediul investițional al țării noastre și va impulsiona relațiile comercial-economice bilaterale.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.07.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Trilaterala

15.07.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fasciștii ruși dau l...

12.07.2024 09:18 Nicolae Negru Nicolae Negru // Loialitatea lui Alex...

Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md