22:47:01 24.02.2020
 
Stiri

FMI acordă R. Moldova peste 46 de milioane de dolari: Banii vor merge la BNM și la Ministerul Finanțelor pentru reforme în domeniul economico-financiar

Economie 21.09.2019 19:24 Vizualizări1410 Autor: Ziarul National
FMI acordă R. Moldova peste 46 de milioane de dolari: Banii vor merge la BNM și la Ministerul Finanțelor pentru reforme în domeniul economico-financiar Reuters


Comitetului Executiv al Fondului Monetar Internațional (FMI) a decis vineri, pe 20 septembrie, să transfere R. Moldova 46,1 milioane de dolari.

Premierul Maia Sandu a anunțat astăzi la Guvern că banii vor merge la Banca Națională a Moldovei și la Ministerul Finanțelor în cadrul programului de reformă economică și financiară a republicii.

Consiliul Executiv al FMI a finalizat cele de-a patra și a cincea evaluări în cadrul aranjamentelor Facilității de credit extins (ECF) și Fondului extins (FEP)l și a aprobat, de asemenea, cererea R. Moldova de extindere a aranjamentelor până la 20 martie 2020 și refacerea accesului, pentru a permite finalizarea cu succes a programului.

„Este esențial să urmărim politici macroeconomice prudente și bine coordonate și să continuăm reformele, în special pentru finalizarea curățării sectorului financiar, îmbunătățirea guvernanței, consolidarea cadrelor instituționale și asigurarea transparenței și predictibilității în sectorul energetic”, arată FMI.

Mitsuhiro Furusawa, director general adjunct și președinte interimar, a declarat că autoritățile de la Chișinău au luat măsuri corective decisive pentru a readuce programul susținut de fond și a-și atinge obiectivele privind asigurarea stabilității macroeconomice și avansarea reformelor.

„Este esențial ca autoritățile să continue să continue politici prudente și reforme structurale care vizează consolidarea sectorului financiar, menținerea durabilității fiscale și crearea de spațiu pentru cheltuielile sociale și de infrastructură. (...) Bugetul modificat pentru anul 2019 va contribui la atenuarea presiunilor fiscale imediate. Punerea în aplicare puternică a măsurilor adoptate va fi esențială pentru asigurarea sustenabilității fiscale, asigurând în același timp spațiul fiscal necesar pentru proiectele prioritare. Sunt necesare eforturi continue pentru consolidarea administrării și respectării impozitelor, raționalizarea cheltuielilor fiscale ”, a spus Furusawa.

Aranjamentele ECF / FEP, în valoare totală de aproximativ 178,7 milioane de dolari, au fost aprobate pe 7 noiembrie 2016 și urmăresc să sprijine programul de reformă economică și financiară a republicii.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..

Stiri relevante
Top stiri

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
24.02.2020 09:32 Nicolae Negru Nicolae Negru // 100 de zile cu Guver...

21.02.2020 08:59 Nicolae Negru Nicolae Negru // Cazul Irinei Rimes, ...

20.02.2020 17:30 Ziarul National Victor Chirilă // „Armata lui Ciocoi”...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, trebuie să-și dea demisia, după ce a declarat că armata rusă a intervenit în războiul din Transnistria pentru „a opri vărsările de sânge”?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md