16:20:31 27.01.2021
 
Stiri

FMF confirmă că va EXCLUDE din componenţa sa 12 membri afiliaţi

Actualitate 27.11.2020 15:55 Vizualizări944 Autor: Ziarul National
FMF confirmă că va EXCLUDE din componenţa sa 12 membri afiliaţi


Federaţia Moldovenească de Fotbal (FMF) confirmă că 12 membri afiliaţi urmează să fie excluşi din componenţa sa, iar acest lucru s-ar face „în strictă corespundere cu prevederile statutare și regulamentare ale FMF”. Precizările respective au fost făcute după ce fostul vicepreşedinte al FMF, Radu Rebeja, a declarat ieri că actuala conducere a instituţiei încearcă să elimine membrii incomozi înaintea alegerilor pentru funcţia de preşedinte al FMF.

„Constatările făcute și propunerile înaintate Comitetului Executiv al FMF privind excluderea celor 12 membri afiliați la FMF au la bază o analiză și o examinare obiectivă a activității sau inactivității acestora și sunt în strictă corespundere cu prevederile statutare și regulamentare ale FMF. Asemenea procese au mai avut loc și în anii precedenți și nu au nicio tangență cu alegerile FMF”, se arată într-un comunicat al FMF.

Citește și: Leonid Oleinicenco este acuzat că a adus POLITICUL în FMF și-i face campanie lui Dodon pe banii UEFA și FIFA. Țîcu: „PSRM practic a pus mâna pe fotbalul moldovenesc. Nu mai putem tolera asemenea DEZMĂȚ”

Potrivit forului fotbalistic, din rândurile membrilor FMF au fost excluși doar acei membri „care într-adevăr și-au încetat activitatea în domeniul fotbalistic, nu au mai participat o bună perioadă de timp la competițiile fotbalistice și evenimentele sportive organizate sub patronajul FMF, s-au retras din competiții în curs de desfășurare, nu au reluat activitatea competițională sau au comis alte încălcări statutare care, în consecință, au dus la sancționarea acestora”.

„Drept dovadă servește și faptul că până în prezent nu a fost depusă nicio contestație și nicio decizie de excludere din rândul membrilor FMF nu a fost anulată. Indiferent de cele relatate, decizia finală aparține Comitetului Executiv FMF, care a și inițiat acest proces, după ce a dat posibilitatea și o șansă în plus acestor membri ca să-și reia activitatea în competițiile fotbalistice și alte evenimente sportive organizate sub egida FMF pe parcursul anului trecut și, desigur, și pe parcursul acestui an, după ce procesul competițional și activitatea fotbalistică au fost reluate”, subliniază sursa citată.

De cealaltă parte, deputatul Radu Rebeja a declarat că președintele FMF, Leonid Oleinicenco, ar intenționa, prin intermediul unei decizii a Comitetului Executiv, să excludă cei 12 membri afiliați cu drept de vot la Congresul FMF, deoarece aceștia s-au arătat nemulțumiți de faptul cum este gestionată instituția cu un buget de peste 170 de milioane de lei.

„Astăzi am aflat că șefia FMF a pregătit un proiect de decizie pentru ședința Comitetului Executiv din 30 noiembrie, care prevede excluderea a 12 membri afiliați din lista membrilor FMF! Țin să remarc că ședința Comitetului Executivului al FMF, iarăși, ca și toate celelalte ședințe din acest an, este planificată prin corespondență, adică prin intermediul poștei electronice! Nu cu prezența personală a 20 membri și nici prin sistemul ZOOM, dar fără discuții și dezbateri, prin e-mail?! Această excludere masivă a membrilor cu drept de vot, care nu sunt mulțumiți de modul în care este gestionată FMF, cu o lună înainte de Congresul la care va fi ales noul președinte al FMF, reprezintă o „curățare” a listei de membrii nedoriți și incomozi”, a scris Radu Rebeja pe Facebook.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
României îi pasă
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.01.2021 12:51 Ziarul National ANALIZĂ: Dinastiile de la Kremlin și ...

25.01.2021 09:17 Nicolae Negru Nicolae Negru // Statutul limbii ruse...

22.01.2021 09:12 Ziarul National Nicolae Negru // Provocatorii

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Când credeți că ar trebui să fie organizate alegerile parlamentare anticipate în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md