16:31:21 23.02.2024
Stiri

Finanțările prin intermediul Proiectului „Livada Moldovei”, extinse de la sectorul horticol la întreg sectorul agroalimentar din R. Moldova

Actualitate 08.12.2023 10:40 Vizualizări1119 Autor: Ziarul National
Finanțările prin intermediul Proiectului „Livada Moldovei”, extinse de la sectorul horticol la întreg sectorul agroalimentar din R. Moldova Livada Moldovei
Poză simbol


Mai mulți agricultori din R. Moldova vor avea acces la finanțări prin intermediul Proiectului „Livada Moldovei”.

Parlamentul a ratificat joi modificările la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) în vederea implementării Proiectului „Livada Moldovei” și a extins criteriile de eligibilitate de la sectorul horticol la întreg sectorul agroalimentar.

Astfel, agricultorii ramurilor horticultură, viticultură, zootehnie, acvacultură și producție piscicolă, turism, apicultură și sectorul de culturi cerealiere vor putea accesa finanțări pentru dezvoltarea afacerilor în cadrul proiectului.

Prin aceleași amendamente a fost majorat plafonul finanțării de la 10% la 15% din suma împrumutului BEI pentru componentele de laboratoare, educație, cercetare și siguranța alimentelor.

Menționăm că Proiectul „Livada Moldovei” a fost lansat în anul 2016, iar contractul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și BEI prevedea o sumă de 120 de milioane de euro pentru susținerea agricultorilor autohtoni. Până acum, au fost valorificate 92 de milioane de euro.

Prin intermediul acestui proiect, agricultorii beneficiază de finanțare acordată la condiții mai accesibile - termen de creditare de până la zece ani, perioadă de grație de patru ani, dobândă și plafon financiar atractive pentru beneficiari.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
23.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Doi ani de război se...

19.02.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin în persoană și...

16.02.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Testul funcțional

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md