23:15:35 01.12.2022
Stiri

Ion Ceban, pus la RESPECT de un ex-PRIMAR și actual DEPUTAT: „Dacă criticile lansate în spațiul public sunt îndreptate spre binele CAPITALEI, atunci de ce au fost inexistente în timpul guvernării PSRM-ȘOR?”

Actualitate 12.11.2021 09:57 Vizualizări20821 Autor: Ziarul National
Ion Ceban, pus la RESPECT de un ex-PRIMAR și actual DEPUTAT: „Dacă criticile lansate în spațiul public sunt îndreptate spre binele CAPITALEI, atunci de ce au fost inexistente în timpul guvernării PSRM-ȘOR?”


„Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a ales să critice guvernarea nu în interesul locuitorilor orașului, dar în interes politic. Dacă criticile lansate în spațiul public sunt îndreptate spre binele orașului, atunci de ce au fost inexistente în timpul guvernării PSRM-ȘOR?”, întreabă deputatul PAS Petru Frunze, fost primar al localității Puhoi, raionul Ialoveni.

Potrivit lui Frunze, primarul general ar trebui mai întâi să se concentreze pe problemele municipiului și doar dacă autoritățile centrale nu vor fi deschise spre colaborare, atunci va avea tot dreptul să vină cu critici dure.

„Societatea așteaptă de la primarul general să soluționeze problemele grave ale orașului. E vorba de traficul rutier, care dă peste cap toate planurile oamenilor. Problema această e tot mai gravă pe zi ce trece. Mai sunt probleme legate de lipsa locurilor de parcare, în mod special în centrul orașului, dar și de construcțiile ilegale și acapararea ilegală a terenurilor. La aceste compartimente aș vrea ca primarul general să elaboreze un plan de activitate și să colaboreze cu autoritățile centrale pentru a identifica soluții. În situația în care autoritățile centrale nu vor fi deschise pentru colaborare, atunci va fi în drept să critice guvernarea în favoarea locuitorilor orașului”, a menționat deputatul.

În opinia lui Frunze, acuzațiile lansate în ultima perioadă de Ceban la adresa guvernării nu-i vor aduce noi susținători.

„Dacă primarul general își va pune ca obiectiv soluționarea problemelor enumerate mai sus, va depune efort maxim în soluționarea altor probleme, doar atunci va beneficia de simpatia locuitorilor capitalei, indiferent de opțiunile politice. Până acum îndeplinește agenda PSRM de a critica guvernarea. Să oferi indemnizații oamenilor este bine, dar aici nu trebuie mare lucru să faci, doar întrebi contabilul-șef dacă sunt bani în buget. Acest lucru îl poate face fiecare. Problemele enumerate mai sus sunt complexe, trebuie multă analiză și muncă, discuții cu autoritățile centrale, ca în final oamenii să simtă schimbările spre bine.

Citește și: Ion Ceban vrea să profite POLITIC pe seama pandemiei? Acesta cere ca actuala guvernare, în frunte cu Maia Sandu, să DEMISIONEZE: „Mai proastă guvernare nu a avut R. Moldova. Chişinăul se va descurca”

Așteptăm de la primarul orașului Chișinău să identifice soluții reale pentru soluționarea problemelor și să vadă autoritățile centrale drept un partener alături de care să muncească cot la cot pentru binele orașului”, a conchis Frunze.

De menționat că, în ultima perioadă, Ion Ceban, critică toate acțiunile actualei guvernări. Zilele trecute, Ceban a solicitat demisia in corpore a actualei guvernări, la fel cum a făcut și Igor Dodon, sub pretextul că a fost pierdută lupta cu pandemia COVID-19. „60 de decese într-o zi. In corpore trebuie să demisioneze actuala guvernare. Mai proastă guvernare nu a avut Moldova. Chișinăul se va descurca. Promit", a scris Ceban într-o postare pe Facebook. De asemenea, primarul Chișinăului s-a declarat nemulțumit de felul în care guvernarea a soluționat problema gazelor.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!

Stiri relevante

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
01.12.2022 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino: Dodecalogul românilor b...

29.11.2022 11:33 Cazimir Țino Cazimir Țino: Riscurile și erorile Ch...

28.11.2022 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // E la nave va...

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că „Gazprom” are motive întemeiate pentru a reduce livrările de gaze către R. Moldova cu 56,5% pentru luna decembrie, contrar contractului semnat cu „Moldovagaz”
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md