00:33:14 23.07.2019
 
Stiri

Ferma care a uimit o lume întreagă și l-a vindecat pe Stalin

Reportaj 04.01.2014 11:36 Vizualizări2699 Autor: Ziarul National
Ferma care a uimit o lume întreagă și l-a vindecat pe  Stalin fermierul.md

O fermă din Rusia crește și pune la dispoziție una dintre cele mai vechi remedii de tratare a bolilor, cea cu lipitori.

Într-una din suburbiile Moscovei există Centru Internațional de medicină pentru lipitori, unde sunt crescute cu multă dragoste aceste creaturi alunecoase. Elena Titova scutură borcanul, iar în noroiul de la fundul borcanului se plimba zeci de lipitori. Când una dintre lipitori cade în jos, Titova își vâră mâna în interior și o scoate, aceea este una dintre „sugătoarele de sânge” care a decedat. Femeia nu se teme când unele dintre lipitoarele vii încearcă să se prindă de mâna ei, dimpotrivă, aceasta îi place. Titova a lucrat la Centrul Internațional de lipitoare medicamentos 28 de ani. Postul de muncă este numit „șef al Laboratorului de Control al Calității”, dar după spusele femeii, de fapt, aceasta este un fel de dădacă pentru lipitori. „Lipitoarele sunt crescute numai de femei, pentru că după ele trebuie să ai grija cu dragoste și răbdare, iar acest lucru necesita un instinct matern. Oamenii nu sunt capabili de acest lucru”, spune Elena Titova.

Anul vând câte trei milioane de lipitori

Centrul este situat într-un sat liniștit și gri, furnizează la alte clinici medicale în Rusia și în țările vecine până la 3 milioane de lipitori pe an. Aceasta casă de lipitori într-o zonă industrială, amplasată la aproximativ 20 de mile în sud-estul Moscovei, este una dintre cele mai mari și mai vechi din lume. Pentru mulți din Occident, aceste creaturi pot provoca dezgust, dar în Rusia terapia cu lipitori este o practică veche este încă larg răspândită. Zeci de mii de pacienți sunt tratați cu Hirudo medicinalis și saliva lor anticoagulantă, de la infertilitate la hipertensiune arteriala. Din cauza costurilor ridicate de mai multe forme moderne de tratament și din cauza temerilor justificate înghiți pastile false, mulți ruși și mulți medici ruși preferă să creadă în viermi maro închiși. În vârstă de 52 de ani, Titova a declarat că alte companii rusești și europene colectează lipitori sălbatice și le cresc în are liber. Nu este și metoda ei.

„Toată producția noastră se crește pe parcursul întregului an și, cel mai important, totul are loc în interior. Avem totul: o secțiune de împerechere, secțiune de reproducerea gogoșilor, în care mamele-lipitori produce urmași", spune femeia.

Dictatorul Stalin a fost tratat de lipitori

Ea spune că centrul ei a furnizat odată lipitori dictatorului Iosif Stalin, care a fost tratat pentru dureri de cap și depresie. „Vă puteți imagina oroarea trăită de medici, punând lipitori acestui nebun. Orice durere, orice inconvenient i-ar fi putut costa viața. Din fericire, după un tratament reușit al lui Stalin, pepiniera noastră a rezistat”, își amintește crescătoarea de lipitori. Mică de statură, Titova disprețuiește tehnologiile moderne de reproducere a lipitorilor, care necesită acvarii mari și senzori de calculator, susținând că acestea nu permit detectarea lipitorilor care au murit”.

Pacienții sunt oamenii cu bani

În vârstă de 55 de ani, Yuri Kuranov, om de afaceri de succes la Moscova, în ultimii șapte ani îşi tratează periodic cu lipitori problemele tractului urinar. Acesta s-a așezat comod pe o canapea în clinica privată în sud – vestul Moscovei . A închis ochii și zâmbeşte. El pare că nu observă creaturile alunecoase care stau pe abdomenul său.

„E ca o mușcătură de țânțar, asta până cele opt lipitori își fac treaba. Am înțeles că aceasta este de fapt un efect psihologic, dar imediat încep să simt ca și cum venele și arterele mele prind o nouă forță de viață", spune Kuranov.

În Statele Unite, lipitorile sunt foarte rar folosite, deși ele sunt considerate unitate medicală aprobată oficial. Unii chirurgi plastici și chirurgi ortopezi recunosc că acesta este un lucru extrem de util și din când în când le utilizează pentru sprijinul circulator după implantarea degetelor, mâinilor și scalpului. „Dacă situația este una de criză și nu putem reface vasele de sânge structurale, facem apel la ajutorul prietenilor noștri lipitori", explica Dr. L. Scott Levin ( Dr. L. Scott Levin ), șef al departamentului de intervenții chirurgicale ortopedice de la Institutul Medical „ Perelma” de la Universitatea din Pennsylvania.

O lipitoare este vândută cu 1.5 dolari

Ferma vinde o lipitoare cu 1.5 dolari. În funcție de boala pacientului, se utilizează de la 1 la 10 zece lipitori. Lungimea lipitorilor variază de la 1 la 2 centimetri. Lipitoarele eclozează în cutii speciale umplute cu turbă și sol umed în care lipitori mamă sunt îngropate în natură. Puișorii sunt plasaţi în bănci, aproximativ o mie încap într-un container. Aceste bănci acoperă cinci secții de la fermă. Odată cu creșterea lor, lipitoarele sunt sortate după mărime. După un an, acestea sunt gata de vânzare.

Titova și aproximativ cei 30 de angajați inspectează băncile cu lipitori de mai multe ori pe zi. Le schimbă şi le filtrează apa de cel puțin două ori pe săptămână. Cea mai mare parte a lucrărilor la fermă se limitează la alimentare. Lipitoarele iau masa la prânz la fiecare trei sau patru săptămâni. Ele sunt alimentate cu sângele de la abatoarele de bovine suburbane. În această săptămână, pepinieră utilizează 300 de galoane de sânge de la mai mult de 100 de vaci sacrificate. Acest sânge este mereu proaspăt , uneori încă cald.

Ferma este situată în același loc din 1937. Inițial, acesta a fost un depozit de exemplare capturate în sălbăticie. Potrivit interlocutoarei noastre, pepinieră colectează încă lipitori sălbatice transformându-le în lipitori mai puțin active.

În perioada post-comunistă, care a urmat după colapsul din 1991 al Uniunii Sovietice, a devenit mult mai dificil ca lipitoarele să se înmulțească. Multe farmacii au încetat să le comande, așa cum comerțul lor a fost mai puțin favorabil decât pastilele. Unele clinici private continuă să practice hidroterapia, dar spitale importante nu mai folosesc aceste creaturi, chiar dacă au un efect terapeutic.

Sursa: fermierul.md

Prietenii tăi merită să știe ASTA!anatol 04.01.2014 17:11

Traian Vasilcau este un blogger platit de catre Vlad Plahotniuc cu 100 euro pentru articol. Are scrise 646 articole, deci, 64 600 de euro!!! Numele lui autentic este Vasilkov! Ceea ce numeste el creatie, nu este decit o voma exprimata prin litere! A furat versuri de la poeta Doina Uricaru. A copiat stilul lui Păunescu, într-un mod mediocru și ofensator. Tot el a furat versuri și de la alți scriitori români, fiind detestat pentru acest lucru de Dumitru Matcovschi, care-l considera o nulitate

Valentin Delinschi 05.01.2014 12:00

De acord. Bravo Anatol!

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.07.2019 09:21 Nicolae Negru „Cazul moldovenesc”

19.07.2019 09:12 Nicolae Negru De la post-comunism la post-plahotniu...

15.07.2019 09:23 Nicolae Negru Îi va telefona Putin Maiei Sandu?

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că deputații din R. Moldova trebuiau să voteze PENTRU reîntoarcerea dreptului de vot Federației Ruse la APCE?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md