13:04:21 05.02.2023
Stiri

Facilitate anulată: Posesorii de autovehicule neînmatriculate în R. Moldova, inclusiv cetățenii din Ucraina, OBLIGAȚI să achite VINIETA

Actualitate 25.01.2023 13:14 Vizualizări993 Autor: Ziarul National
Facilitate anulată: Posesorii de autovehicule neînmatriculate în R. Moldova, inclusiv cetățenii din Ucraina, OBLIGAȚI să achite VINIETA


Posesorii de autovehicule neînmatriculate în R. Moldova, inclusiv cetățenii din Ucraina care au intrat pe teritoriul republicii începând cu data de 10 ianuarie curent sunt obligați să achite vinieta.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor, prevederea din Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale, care scutea de plata vinietei această categorie în ultimul an, a fost abrogată.

Excepție fac doar transporturile de mărfuri sau rutiere de persoane din statele cu care Republica Moldova a încheiat acorduri bilaterale sau multilaterale.

Vinieta poate fi achitată la filialele și agențiile băncii B.C. „Moldova Agroindbank” S.A., la terminalele de plată (QIWI, Paynet, Paymaster și MMPS) dar și online (vinieta.gov.md sau www.evinieta.gov.md), prin intermediul Serviciului Guvernamental de plăți electronice (MPay).

În cazul completării formularului de plată al vinietei de către operatorii băncii, beneficiarii achită pentru acest serviciu un comision de 7 lei sau 1,5 % din taxa achitată.

Legislația prevede că, în cazul în care pe teritoriul Republicii Moldova se depistează autovehicule neînmatriculate în R. Moldova fără vinietă sau se constată că perioada de valabilitate a vinietei a fost depășită, organele abilitate cu funcție de control în transport rutier întocmesc un proces-verbal de constatare a lipsei dovezii achitării vinietei sau privind depășirea perioadei de valabilitate a vinietei, cu aplicarea sancțiunii în conformitate cu prevederile art. 2873 din Codul contravențional, iar Poliția de Frontieră nu va permite ieșirea din republică a mijloacelor de transport respective până nu se va prezenta dovada de achitare a vinietei pentru toată perioada aflării în Republica Moldova și a amenzii aplicate.

ASD arată că vinieta constituie o sursă de finanțare importantă și esențială a întreținerii drumurilor locale și naționale. Pe parcursul anului 2022, au fost procurate în total 621 929 de viniete și încasările în bugetul de stat au constituit 119 155 448 de lei.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.02.2023 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // Fiindcă Putin se tem...

01.02.2023 09:13 Cazimir Țino Cazimir Țino // Republica Moldova înt...

30.01.2023 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Strategia reintegrării

Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Credeți că actuala guvernare a R. Moldova trebuie să schimbe Guvernul în anul 2023?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md