Fă-te că muncești. Cum să-i PĂCĂLEȘTI pe colegi și, mai ales, pe șefi când nu ai chef de muncă
E luni dimineața? Fă-te că muncești, chiar dacă nu ești în cea mai bună formă. Nimeni nu trebuie să-și dea seama că n-ai nici un spor. Până la urmă, tot tu îți vei face treaba. Iată câteva trucuri actoricești și regizorale ca să fii mai presus de orice bănuială!
Sunt zile și zile. Dacă marți răstorni munții, miercuri e posibil nici să nu te poți lega la șireturi. În Univers, există o lege a compensației. Nici n-ar fi corect ca tu să dai randament maxim zi de zi. Ar însemna să strici media de eficiență a colectivului. Dar șefii nu înțeleg asta. Ei te vor 3 în 1: Superman/woman, Robocop și Terminator la un loc.
Fă-te că muncești când ești pe Facebook
Înclină-te ușor către monitor și ai grijă să păstrezi o cută între sprâncene. Din când în când, notează ceva alături, pe o foaie. Vei avea un aer de cercetător britanic în timpul fundamentării studiului. Din când în când, poți să pufnești ușor, ca și cum nu-ți iese ceva.
Dacă e ceva nostim și pufnești necontrolat în râs, nu spune nimănui de ce râzi. Clatină din cap și mâzgălește violent pe foaie. Se va crede că ai greșit un cuvânt și a ieșit ceva caraghios. Dacă cineva te întreabă de ce râzi, ezită câteva momente, ca și cum ești adâncită într-ale tale. Apoi ridică o privire scurtă, absentă și fă un gest cu mâna, ca și cum ai alunga o muscă.
Fă-te că muncești cu o fereastră de siguranță
Ține deschis un document adevărat, de preferință un tabel, că e mai vizibil. Aceasta va fi fereastra de siguranță. Când trece prin spatele tău cineva cu priviri pătrunzătoare, fă switch pe documentul acela. Selectează repede un rând și șterge-l. Când pericolul a trecut, dă un ctrl+Z și restabilește documentul. În orice caz, ai grijă să nu-i dai save când îl închizi. Cine știe ce i-ai făcut și ai uitat.
Fă-te că muncești chiar și în mers
Dacă nu mai ai stare pe scaun, dacă vrei să te duci până la prietena ta din celălalt birou, nu poți să te duci așa, oricum. În primul rând, trebuie să ai o foaie în mână. Ai grijă să fie ceva scris pe ea. Ar fi caraghios să te plimbi cu o foaie goală. De preferință, iarăși, un tabel. Tabelele fac impresie, par atât de importante! Mergi apăsat, cu aceeași expresie preocupată pe care o aveai în fața calculatorului.
Dacă porți ochelari la calculator, norocul tău! Păstrează-i pe vârful nasului și uită-te pe deasupra lor. Îți dau un aer așa de serios, încât cei întâlniți pe culoar se vor da la o parte. Dacă nu poți să faci schema asta cu ochelarii, măcar ține-i într-o mână, dar ai grijă să se vadă.
Dacă ți-a ieșit, nu strica totul la sfârșit
Se apropie sfârșitul programului. Strecoară-ți lucrurile în geantă cu gesturi foarte discrete. Ca și cum le-ai fura. Ține geanta culcată pe birou, nu în picioare, popândău, gata de plecare. Nu te uita la ceas cu gesturi evidente. Nu spune nimic care să se refere la program, la plecare.
Rămâi în fața calculatorului până dă cineva cel mai mic semn că se pregătește să încheie ziua de muncă. Atunci ridică brusc privirea, cu o expresie năucă, de parcă ai căzut din Lună. Îndreaptă-ți spatele, trage de coate înapoi și strâmbă-te puțin, că doar ai înțepenit și te doare. „Dar cât e ceasul?”, poți să întrebi surprinsă. Și nu te grăbi să ieși prima pe ușă.
Ce mai contează un minut la capătul unei zile atât de complicate?
Sursa: avantaje.ro
Nouă angajați ai Întreprinderii pentru Silvicultură Chișinău riscă până la 12 ani de pușcărie pentru că au furat lemne: Nu raportau întreaga cantitate de masă lemnoasă recoltată din fondul forestier
Transfugii și apropiații condamnatului Șor, LIDERI la numărul de absențe nemotivate de la ședințele din Parlament: Cine sunt cei 16 deputați care NU au absentat de la nicio ședință plenară în ultimul an
Veniturile la bugetul R. Moldova, administrate de fisc, mai mari cu 7,1 miliarde de lei în acest an