07:59:43 04.07.2020
 
Stiri

Fă-te că muncești. Cum să-i PĂCĂLEȘTI pe colegi și, mai ales, pe șefi când nu ai chef de muncă

Știri 07.08.2018 08:01 Vizualizări751 Autor: Ziarul National


Fă-te că muncești. Cum să-i PĂCĂLEȘTI pe colegi și, mai ales, pe șefi când nu ai chef de muncă Sursa: avantaje.ro

E luni dimineața? Fă-te că muncești, chiar dacă nu ești în cea mai bună formă. Nimeni nu trebuie să-și dea seama că n-ai nici un spor. Până la urmă, tot tu îți vei face treaba. Iată câteva trucuri actoricești și regizorale ca să fii mai presus de orice bănuială!

Sunt zile și zile. Dacă marți răstorni munții, miercuri e posibil nici să nu te poți lega la șireturi. În Univers, există o lege a compensației. Nici n-ar fi corect ca tu să dai randament maxim zi de zi. Ar însemna să strici media de eficiență a colectivului. Dar șefii nu înțeleg asta. Ei te vor 3 în 1: Superman/woman, Robocop și Terminator la un loc.

Fă-te că muncești când ești pe Facebook

Înclină-te ușor către monitor și ai grijă să păstrezi o cută între sprâncene. Din când în când, notează ceva alături, pe o foaie. Vei avea un aer de cercetător britanic în timpul fundamentării studiului. Din când în când, poți să pufnești ușor, ca și cum nu-ți iese ceva.

Dacă e ceva nostim și pufnești necontrolat în râs, nu spune nimănui de ce râzi. Clatină din cap și mâzgălește violent pe foaie. Se va crede că ai greșit un cuvânt și a ieșit ceva caraghios. Dacă cineva te întreabă de ce râzi, ezită câteva momente, ca și cum ești adâncită într-ale tale. Apoi ridică o privire scurtă, absentă și fă un gest cu mâna, ca și cum ai alunga o muscă.

Fă-te că muncești cu o fereastră de siguranță

Ține deschis un document adevărat, de preferință un tabel, că e mai vizibil. Aceasta va fi fereastra de siguranță. Când trece prin spatele tău cineva cu priviri pătrunzătoare, fă switch pe documentul acela. Selectează repede un rând și șterge-l. Când pericolul a trecut, dă un ctrl+Z și restabilește documentul. În orice caz, ai grijă să nu-i dai save când îl închizi. Cine știe ce i-ai făcut și ai uitat.

Fă-te că muncești chiar și în mers

Dacă nu mai ai stare pe scaun, dacă vrei să te duci până la prietena ta din celălalt birou, nu poți să te duci așa, oricum. În primul rând, trebuie să ai o foaie în mână. Ai grijă să fie ceva scris pe ea. Ar fi caraghios să te plimbi cu o foaie goală. De preferință, iarăși, un tabel. Tabelele fac impresie, par atât de importante! Mergi apăsat, cu aceeași expresie preocupată pe care o aveai în fața calculatorului.

Dacă porți ochelari la calculator, norocul tău! Păstrează-i pe vârful nasului și uită-te pe deasupra lor. Îți dau un aer așa de serios, încât cei întâlniți pe culoar se vor da la o parte. Dacă nu poți să faci schema asta cu ochelarii, măcar ține-i într-o mână, dar ai grijă să se vadă.

Dacă ți-a ieșit, nu strica totul la sfârșit

Se apropie sfârșitul programului. Strecoară-ți lucrurile în geantă cu gesturi foarte discrete. Ca și cum le-ai fura. Ține geanta culcată pe birou, nu în picioare, popândău, gata de plecare. Nu te uita la ceas cu gesturi evidente. Nu spune nimic care să se refere la program, la plecare.

Rămâi în fața calculatorului până dă cineva cel mai mic semn că se pregătește să încheie ziua de muncă. Atunci ridică brusc privirea, cu o expresie năucă, de parcă ai căzut din Lună. Îndreaptă-ți spatele, trage de coate înapoi și strâmbă-te puțin, că doar ai înțepenit și te doare. „Dar cât e ceasul?”, poți să întrebi surprinsă. Și nu te grăbi să ieși prima pe ușă.

Ce mai contează un minut la capătul unei zile atât de complicate?

Sursa: avantaje.ro

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
03.07.2020 09:33 Nicolae Negru Nicolae Negru // În impas, regimul Do...

02.07.2020 09:35 Ziarul National Alecu Reniță: Cei care cunoaşteţi pla...

01.07.2020 13:56 Ziarul National Vasile Nedelciuc: OPRIȚI CĂRUȚAȘUL

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md