17:22:24 29.11.2023
Stiri

„Export Missions România” // Ambasada R. Moldova la București, eforturi pentru a găsi clienți în dreapta Prutului pentru companiile autohtone: Întâlniri între producători şi exportatori din Republica Moldova cu buyer-ii din România

Actualitate 21.11.2023 13:38 Vizualizări1023 Autor: Ziarul National
„Export Missions România” // Ambasada R. Moldova la București, eforturi pentru a găsi clienți în dreapta Prutului pentru companiile autohtone: Întâlniri între producători şi exportatori din Republica Moldova cu buyer-ii din România Facebook
Ambasadorul R. Moldova în România, Victor Chirilă


Ambasada Republicii Moldova în România anunță evenimentul de afaceri „Export Missions România”, un program care reprezintă efortul autorităţilor de la Chișinău de a sprijini dezvoltarea şi expansiunea companiilor locale pe pieţele internaţionale.

Misiunea diplomatică va organiza două misiuni de întâlniri individuale cu potenţialii clienţi în zilele de 23 şi 28 noiembrie 2023, la Platinum Business & Convention Center din Bucureşti.

Astfel, joi, pe 23 noiembrie curent, începând cu ora 8:00, vor fi întâlniri B2B între producători şi exportatori din Republica Moldova cu buyer-ii din România, mai exact 12 producători de produse industriale şi 12 producători de produse de mobilă.

Pe 28 noiembrie curent, începând cu ora 8:00, evenimentul va reprezenta o ocazie de a se stabili întâlniri individuale cu 11 producători de vinuri, 13 producători de produse alimentare şi 12 producători de fructe proaspete din Republica Moldova.

„Într-o lume tot mai interconectată, acest program oferă o platformă strategică pentru a încuraja colaborarea între mediul de afaceri, experţi în comerţ internaţional şi instituţii guvernamentale”, notează misiunea condusă de Ambasadorul Victor Chirilă.

Menționăm că, potrivit datelor Biroului Național de Statistică, R. Moldova a exportat, în perioada ianuarie - septembrie curent, 34,2% din produsele autohtone pe piața României, Bucureștiul fiind cel mai important partener comercial al Chișinăului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.11.2023 08:59 Cazimir Țino Cazimir Țino // Românii regățeni și r...

27.11.2023 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despre neoproletcultism

24.11.2023 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Au obosit?

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Vă afectează faptul că în R. Moldova a fost declarată stare de urgență, de la declanșarea de către Federația Rusă a războiului din Ucraina, iar deciziile urgente sunt luate de Comisia pentru Situații Excepționale?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2021. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md