05:34:58 01.06.2020
 
Stiri

Expert economic: „Piața asigurărilor, în creștere cu 15% în primul trimestru din 2019”

Economie 22.05.2019 18:30 Vizualizări858 Autor: Ziarul National
Expert economic: „Piața asigurărilor, în creștere cu 15% în primul trimestru din 2019” adevarul.ro


Numărul contractelor de asigurare, înregistrate până la finele lunii martie curent, a înregistrat o creștere cu 4% față de situația de la finele anului trecut. De asemenea, în primul trimestru al anului curent numărul contractelor de asigurare a crescut cu 15 la sută, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2018, afirmă expertul economic Viorel Gârbu.

Contractele de asigurare de răspundere civilă auto au deținut, în primul trimestru, o pondere de 77% din numărul total al contractelor de asigurare, reprezentând astfel principală activitate de asigurare din R. Moldova.

Făcând referință la datele anului 2018, Gârbu spune că activitatea de asigurare respectivă a reprezentat 47% din totalul primelor brute de asigurare subscrise.

Aproximativ 71% din numărul contractelor de asigurare au revenit primilor cinci cei mai importanți asiguratori, dintr-un total de 17 cât au fost la finele lunii martie curent.

„Deși în ultimii ani domeniul asigurărilor a cunoscut o dezvoltare în R. Moldova, importanța acestuia pentru economia națională este de 10 ori mai mică față de economiile dezvoltate. Volumul primelor brute subscrise a crescut de la 914 milioane de lei în 2010, la 1,5 miliarde de lei în 2018. Totuși, ca pondere în PIB, indicatorul vizat se află într-o continuă descreștere. Dacă în statele dezvoltate volumul primelor brute subscrise reprezintă circa 8-9% din PIB, în R. Moldova volumul primelor brute subscrise a reprezentat în anul 2018 doar 0,8% din PIB, față de 1,06% cât a fost în 2010”, precizează Viorel Gârbu.

Prietenii tăi merită să știe ASTA!
loading ..


vova 23.05.2019 09:59

viorele! statul nu a castigat nimic din ceea ce spui. ba mai mult - clientii au ramas in haos si nu stiu unde si ce servicii de calitate pot lua in asigurari. ca au ramas brokerii si agentii in asigurari pe drumuri asta mai putin conteaza pt tine. Ma mira faptul ca te bati in piept ca ai terminat economie in germania si ma mir ca nu ai invatat mecanismul economiei de piata si libera concurenta, piata primara si secundara, etc.... Ma mira ca nu ai shetit ba "expertuli" ca schimbarile la legea de asigurari(ultima) a avut AVIZ NEGATIV si la comisia europeana si la agentia de concurenta de la noi. Straniu pt un "expert occidental" sa fie naiv la cifre. Nu mai spun ca oameni care au lucrat la companii de brokeraj pleaca din rahatul asta de tara(oameni treji care aduc plus valoare si calitate). Raman stele pahomii de la moldasig ce au stat prin beciurile cna si l-au turnat pe platon, dar dupa asta eliberata si avand mana libera in a kk totul si toate(in conditiile cand piata de asigurari a luat- plaha - moldasig, insurance aliance (fosta victoria asigurari), general asigurari, restul avand cote nesemnificative... da.... asiti-ul lu topa a tracut sub insurence-ul lu plaha cu tot cu filiale si retea ua cea mai mare din rm). Halal de asa "expert" care bubuie pt graunte la buzunar

Comentarii
Promo
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.05.2020 09:08 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce va pierde Dodon

25.05.2020 09:25 Nicolae Negru Nicolae Negru // Geopolitica intrând ...

22.05.2020 15:28 Ziarul National Victor Chirilă, directorul APE: R. Mo...

Meteo in Moldova
Horoscop
Vezi horoscopul tău pentru astăzi
Capricorn
Vărsător
Pești
Berbec
Taur
Gemeni
Rac
Leu
Fecioară
Balanță
Scorpion
Săgetător
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Guvernul condus de Ion Chicu trebuie demis?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2018. Toate drepturile sunt rezervate

Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md